Kovoms besiruošiančios moterų komandų atstovės pripažįsta, jog bus įdomu. Džiugina ir tai, kad komandos nuostolių beveik neturi. Visos geriausios žaidėjos atstovaus savo ekipoms.

Įtampa jaučiasi

Titulą ginančios Kauno „Acme-Gaja-Žalgiris“ atstovė Audinga Kniubaitė pripažįsta, kad nerimas yra, tačiau to nesureikšmina. Varžybų sistema ir galima pergalės ar pralaimėjimo kaina veikia visus, tad svarbiausia analizuoti varžovių žaidimą ir turėti savo rungtynių planą.

Vienas iš svarbių faktorių yra psichologinis pasiruošimas. Visgi pusfinalyje nugalėjusi komanda patenka į finalą ir kovoja dėl trofėjaus. Tokio pobūdžio rungtynėse, natūralu, kad jaučiamas šioks toks nerimas. Garliava yra nuolatinės mūsų priešininkės. Jau šį sezoną ne kartą rungtyniavome su jomis, esame ir laimėję, ir pralaimėję. Visgi nuolatos analizuojame priešininkų žaidimą ir treniruočių metu bandome taikyti tokias gynybos sistemas, kurios būtų veiksmingos žaidžiant su šia komanda“, - pasiruošimo pusfinaliui detales atskleidžia A. Kniubaitė.

Laima Bernatavičiūtė ("Garliava") LRF nuotr.

Panašius aspektus įžvelgia ir būsima varžovė aikštėje Diana Šatkauskaitė.

„LRF taurės rungtynėms ruošiamės maksimaliai, kadangi žinome pusfinalio varžoves, galime jas analizuoti ir modeliuoti savo taktinius veiksmus tiek puolime, tiek gynyboje. Prastų rungtynių būti negali, kai kovojama dėl taurės, kiekviena klaida gali brangiai kainuoti, o pasitaisyti bus galima tik kitais metais. Tad stengsimės kuo mažiau klysti ir siekti pergalės“, - rungtynių svarbą puikiai supranta Garliavos „SM-Cascada“ žaidėja.

Geriausia praėjusių metų Lietuvos rankininke pripažinta Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ ekipos žaidėja Brigita Ivanauskaitė neslepia, kad tikslas yra finalas, tačiau iki jo ilgas kelias.

„Pasiruošimas koncentruojamas į pirmos dienos pergalę, turime daryti ką mokame ir galime, kad patektume į finalą. Žinoma, bus sunku, bet reikia kovoti už Klaipėdos miesto vardą taip, kaip tai daro „Dragūnas“.

Analogiškos mintys ir pas Vilniaus „LEU Šviesa-Eglė“ rankininkę Ritą Repečkaitę.

Moterų rankinis: "Žalgiris" - "Šviesa" rungtynės (LRF nuotr.)

„Šiuo metu koncentruojamės į pirmas rungtynes ir galvojame apie pergalę“, - kol kas kaip svarbiausią dieną šeštadienį mato ir R. Repečkaitė.

Dvejos rungtynės per dvi dienas – įprastas ritmas

Abi Kauno apskrities ekipų atstovės pastebėjo, kad žaidžiant Baltijos lygoje tenka atlaikyti ir trijų dienų be pertraukos „maratonus“. Tad taurės varžybose, jei teks rungtyniauti finale, problemų kilti neturėtų.

„Žaisti dvejas dienas paeiliui visiškai nebaugina, esame pratusios prie didesnio krūvio. Nuolatos treniruojamės, kad palaikytumėme funkcinį pajėgumą ir rungtynių metu nepritrūktų jėgų“, - laukiančio krūvio nesibaimina A. Kniubaitė.

D. Šatkauskaitė taip pat šiam aspektui daug reikšmės neteikia.

„Organizmui nebus kažkokių netikėtumų. Jis užsigrūdinęs atlaikyti dviejų dienų rungtynes“, - reziumuoja D. Šatkauskaitė.

Pašnekovė neslepia, kad visas dėmesys nukreiptas į pirmas pusfinalio rungtynes, kurios būtų tramplinas titulo link.

„Burtai lėmė, jog šeštadienį Lietuvos taurės varžybų pusfinalio rungtynėse susitiksime su savo nuolatinėmis varžovėmis „Acme-Gaja-Žalgiriu“. Jėgų atiduoti teks labai daug, norint pasiekti pergalę. Tačiau būtent ši pergalė mus motyvuotų sekmadienio finalo rungtynėse, žinant kiek nedaug reiktų iki LRF taurės laikymo savo rankose.“

Ekipoms, kurios nedalyvauja Baltijos lygoje, galimos dvejos rungtynės didelių emocijų taip pat nesukelia.

„Mūsų komandai yra tekę žaisti dvejas rungtynes per dvi dienas, esame žaidę net kelias rungtynes per dieną, mums tai ne naujiena. Visas jėgas atiduosime pirmos dienos rungtynėms, bet jei žaisime ir kitą dieną, nežadame aikštelėje vaikščioti“, - B. Ivanauskaitė neabejoja, kad jei reiks, jėgų užteks abiem rungtynėms.

Vienintelė R. Repečkaitė dvejas rungtynes per dvi dienas įvardija, kaip galimą faktorių, tačiau tikrai ne pagrindinį.

„Dvejos rungtynės per dvi dienas gali būti vienas iš faktorių, bet nemanau, kad pagrindinis. Be abejo nuovargis bus, tačiau norint laimėti rungtynes, jėgų visada atsiras“, - vilnietės nuomone, svarbiau bus noras, o ne veikiantis nuovargis.

Nuostolių beveik nėra

Kiek netikėtai, tačiau ekipos prieš taurės rungtynes išvengė ilgo traumuotų ar negalinčių žaisti žaidėjų sąrašo. Taurės savininkių gretose nebus tik Klaudijos Šidlauskytės. Jų būsimos pusfinalio varžovės iš Garliavos kol kas kovoja ne su varžovėmis, o su gripu, tačiau, tikėtina, kad savaitgalį visos žaidėjos bus sveikos. Vilniaus komandoje situacija irgi gera. Kai kurios žaidėjos dar atsgauna po traumų, tačiau ekipa stengiasi dirbti visu pajėgumu.

Klaipėdos ekipoje nuotaiką pakelia į rungtynių ritmą grįžtanti Roberta Ivanauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)