Per griovį nešoka ir „op“ nesako

Dvi ekipos šeštadienį kels rankas į viršų ir ruošis finalui, kuris jau kitą dieną. Tai, kad finalo rungtynės vyks po trumpo laiko skirto poilsiui, ekipos nesureikšmina. Priešingai, visų pirma mintys nukreiptos į pusfinalį, nes nesėkmingas pasirodymas jame sekmadienį garantuos vietą žiūrovų tribūnose.

Dabartinių taurės savininkų Klaipėdos „Dragūno“ vartininkas Aistis Pažemeckas teigia, kad kol kas jokių minčių apie finalą nėra.

„Tikrai negalvojame apie dvejas rungtynes, nes pralaimėjus šeštadienį taurės varžybos butų baigtos, todėl dabar mūsų visos mintys tik apie pirmas rungtynes“, - apie pusfinalio svarbą kalba A. Pažemeckas.

Pusfinalyje jo atstovaujamai ekipai teks grumtis su Alytaus „Almeida-Stronglasu“, kurios atstovas Tadas Stankevičius atkreipia dėmesį, kad toms ekipoms, kurios pateks į finalą, dėl įtempto tvarkaraščio, sėkmės faktorius gali būti labai svarbus.

„Dvejos rungtynės per dvi dienas tikrai nemažas krūvis, tačiau antros rungtynės kažkurioms ekipoms bus finalas, o finale viską gali nulemti ne tik fizinės savybės, bet ir patirtis, tinkamiausių sprendimų priėmimas. Rungtynių baigtį nulemia mažos detales, tad svarbiausia žaidžiant daryti kuo mažiau klaidų.“

Kito pusfinalio dalyvio HC „Vilniaus“ ekipos žaidėjas Šarūnas Sakalauskas fakto, kad savaitgalį gali tekti žaisti dvejas rungtynes nesureikšmina ir tiki, kad jei to reikės, komanda bus pasiruošusi.

„Jei žaisime dvejas rungtynes per dvi dienas, mums, nemanau, kad tai pakiš koją. Atvirkščiai, daugelis mūsų komandą laiko silpnesne tarp pusfinalio dalyvių, tad spaudimo nejausime ir tikiuosi sužaisime taip, kaip iš tikro mokame ir galime“, - neturimo favoritų statuso privalumą pateikia Š. Sakalauskas.

Jų varžovai pusfinalyje – Kauno „Granitas-Gaja-Karys“. Šios ekipos atstovas Deividas Virbauskas, kaip ir jo oponentai, didelės problemos, jei teks žaisti dvi rungtynes, neįžvelgė.

„Tam, manau, būsime pasiruošę. Dvejas rungtynes taipogi žais priešininkų komanda, todėl nematau problemos“, - tai, kad nei viena komanda neturės pranašumo akcentavo D. Virbauskas.

Motyvacijos netrūksta

T. Stankevičius pripažįsta, kad net ir norint, iš galvos neišmesi savaitgalio kovų svarbumo, bet ekipa koncentruojasi ties tinkamu pasiruošimu.

„Nuotaikos geros, stengiamės per daug neapkrauti galvų mintimis apie artėjantį savaitgalį. Visi žinome šių rungtynių svarbą, gerai pažįstame varžovus ir bandysime tiesiog žaisti savo žaidimą. Aišku, tikimės teigiamo rezultato“, - apie tikslą laimėti taurę užsimena T. Stankevičius.

A. Pažemeckas pastebi, kad motyvacijos žaisti su šiuo metu lygoje gerai rungtyniaujančiais Alytaus rankininkais netrūksta.

„Komandoje nuotaikos yra kovinės ir darbinės, tikrai sunkiai ruošiamės šeštadienio rungtynėms, nes mūsų laukia labai pajėgus varžovas.“

Š. Sakalauskas pasidžiaugė, kad komandos vidinė būsena gerėja, nors prieš tai buvo tikra psichologinė duobė.

„Komandoje po Naujųjų metų buvo sunki situacija. Traumos, vieno iš pagrindinių žaidėjų praradimas (P. Raupėnas), treniruočių stoka, prastas žaidimas, tačiau dirbome treniruočių metu ir paskutinėse rungtynėse (Su VHC „Šviesa“) jau pradėjome žaisti taip kaip turime – kovingai ir su ugnele. Nors rungtynes ir pralaimėjome, tačiau iš jų pasisėmėme gerų, kovingų emocijų, to mūsų komandai būtent ir trūko“, - nebloga dabartine atmosfera komandoje pasidžiaugė vilniečių atstovas.

Bene, aiškiausią motyvaciją pateikia kauniečiai. Jų nuomone, kadangi „Granito“ vardas yra garsus, tai apie ne pirmą vietą kalbos nė negali būti. „Tik pirma vietas pas mus galvoje“, - tiesiai šviesiai rėžia D. Virbauskas.

Nuostoliai skirtingi

Vieni šnekinti žaidėjai, kalbėdami apie komandos draugus, kurie negalės padėti, vardino ilgus sąrašus, kiti apsiribojo tyla.
Alytaus ekipa demonstruoja, kad jų fizinis pasiruošimas ir ilgas atsarginių žaidėjų suolelis leidžia gauti nemažai naudos sezono eigoje. Šiuo metu visi žaidėjai sveiki ir komanda neturi kuo skųstis.
Jų pusfinalio varžovams bus kiek sunkiau. Ekipai nepadės Mindaugas Meškauskas, Lukas Jurys ir Karolis Bliuvas. Dar keletas žaidėjų sirguliuoja, tačiau savaitgalį turėtų žaisti.

HC „Vilniaus“ atstovas net nesivargino vardinti nuostolius, nes jo galva, tai nėra pasiteisinimas, nors nuostolių ir daug. Jis paminėjo, kad visų pirma jie yra komanda, vienas kumštis ir kovos tik dėl pergalių.

Vilniečių pusfinalio atstovai versis be Pauliaus Šarkausko. Už kurį ekipos draugai žadėjo atidirbti ir jo nuostolio jaustis neturėtų.
Ginklai prieš taurės lemiamas kovas išrikiuoti. Ir jei kam atrodo, kad vienos komandos yra pranašesnės už kitas, tokius skirtumus labai greitai gali sulyginti psichologiniai ir užsivedimo aspektai rungtynių metu. Juk tai taurė ir viena nesėkminga atkarpa gali užkirsti kelią titulo link. Pasitaisyti galimybės nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)