Prancūzija - Airija 10:9

Prancūzo Maxime'o Medardo žeminimas reto atkaklumo rungtynių pabaigoje lėmė įspūdingą Prancūzijos rinktinės pergalę lietingame Paryžiuje 10:9 (3:9) prieš Airijos komandą, kuri gerokai sumažino savo galimybes apginti prestižinį "Šešių nacijų" trofėjų.

Airiai aktyviai pradėjo rungtynes ir privertė prancūzus ne kartą pažeisti taisykles. Johnny Sextono baudos smūgiai leido svečiams laimėti pirmąjį kėlinį 9:3, bet dėl traumų Airijos rinktinė prarado du svarbius žaidėjus - Seaną O'Brieną ir Dave'ą Kearney.

Prancūzijos komanda mačo pabaigoje ėmė spausti varžovus ir tai davė vaisius. M. Medardas įveikė varžovų gynybą ir prispaudė kamuolį beveik pačiame įskaitinio ploto viduryje. Julesas Plissonas nesunkiai pataikė realizacijos smūgį ir išplėšė pergalę Prancūzijai.

Airijos rinktinė po šio pralaimėjimo praktiškai prarado viltis iškovoti istorinę pergalę - trečią kartą iš eilės laimėti "Šešias nacijas". Airiai taškus prarado ir pirmajame ture, kuomet sužaidė lygiosiomis su Velsu. Tuo tarpu prancūzai iškovojo jau antrąją pergalę ir išsaugojo realius šansus kovoti dėl trofėjaus. Prancūzijos rinktinė airius nugalėjo pirmą kartą per pastaruosius penkerius metus.

Velsas - Škotija 27:23

Velso regbininkai per paskutines 20 minučių pademonstravo savo jėgą ir iškovojo sunkią pergalę 27:23 (10:13) prieš Škotijos komandą. Tai buvo devintoji iš eilės Velso pergalė prieš škotus.

Warreno Gatlando treniruojama Velso rinktinė visą valandą buvo besivejančios vaidmenyje, kol galiausiai Jamie Robertsas po rezultatyvios atakos išvedė šeimininkus į priekį. 71-ąją minutę George'as Northas atliko žeminimo ir padidino Velso pranašumą.

Nors mačo pabaigoje škotas Duncanas Tayloras dar sugebėjo sušvelninti atsilikimą, išsigelbėti jo ekipai jau nebepavyko. Škotai Kardife nėra laimėję nuo 2002 metų.

Įdomu tai, kad prieš metus Škotijoje Velsas iškovojo pergalę beveik analogišku rezultatu - 26:23.

Italija - Anglija 9:40

Australo trenerio Eddie Jones'o darbas Anglijos regbio rinktinėje kol kas yra lydimas pergalių. Šv. Valentino dieną Romoje (Italija) anglai 40:9 (11:9) nugalėjo Italijos komandą ir iškovojo antrąją pergalę iš eilės.

Anglijos rinktinė susitikimą pradėjo pasyviai ir italai baudos smūgiai palaikė intrigą. Antrajame kėlinyje anglai pademonstravo savo jėga ir nepaliko varžovams jokių vilčių. Tris žeminimus antrajame kėlinyje atliko Jonathanas Josephas, kuris šių metų turnyre taip pat pasižymėjo jau šešis kartus.

Anglijos rinktinė turnyro lentelėje pakilo į antrąją vietą, bet nugalėtos kol kas tik tradiciškai tarp autsaiderių būnančios Italijos ir Škotijos ekipos. Per artimiausius du turus anglų laukia du grėsmingesni varžovai - Velsas ir Airija.

Turnyro lentelė (rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai)

1. Anglija 2 2 0 0 +37 4

2. Prancūzija 2 2 0 0 +3 4

3. Velsas 2 1 1 0 +4 3

4. Airija 2 0 1 1 -1 1

5. Škotija 2 0 0 2 -10 0

6. Italija 2 0 0 2 -33 0.

III turo laikai:

02.26 22:05 Velsas - Prancūzija

02.27 16:25 Italija - Škotija

02.27 18:50 Anglija - Airija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją