2012 metų pasaulio jaunimo imtynių čempionui iš Joniškio vietą tarp pajėgiausių atletų garantavo prieš penkis mėnesius iškovotas pasaulio kariškių žaidynių vicečempiono titulas.

Tuo tarpu abejonių kelia Londono olimpinių žaidynių prizininko Aleksandro Kazakevičiaus iškritimas iš reitinguojamų atletų dvidešimtuko. Pernai vilnietis triumfavo Paryžiaus „Grand Prix“ turnyre, o UWW Kristjano Palusalu memoriale Taline iškovojo trečią vietą.

Naujuosius metus A. Kazakevičius pradėjo pergale UWW turnyre Hermano Kare varžybose Suomijoje, o „Grand Prix“ serijos turnyre Vengrijoje liko penktas. Prie minėtų pasiekimų įskaičiavus ir patekimą į aštuntuką pirmą kartą surengtose Europos žaidynėse, būtų tikrai ne prastesnis, nei, pavyzdžiui, Balaszo Kisso (98 kg, Vengrija) rezultatas.

Skambiais titulais savo šalį garsinęs vengras pernai iškovojo tik vieną reikšmingą pergalę, kai savų žiūrovų akivaizdoje Šombatelyje laimėjo „Grand Prix “turnyro auksą. Kitose varžybose B. Kissas neprilygo varžovams ir oficialiose varžybose geriausiu atveju kapanojosi ties dvidešimtuko riba. Nežiūrint į minėtus faktus, metų senumo pergalė lentelės sudarytojams padarė didžiulį įspūdį ir jie vengrui „dovanojo“ 13 vietą. Prie abejotinų sprendimų galima būtų priskirti ir italo Daigoro Timoncinio (98 kg) 12-ą vietą reitinguose.

Žaidimas su reitingais kartas nuo karto kelia nuostabą, tačiau nėra būtina užsiciklinti vertinant ir lyginant pasiekimus. Suprantama, malonu yra, kai esi teisingai įvertintas. Bet reikėtų prisiminti, kad kol kas reitingai atlieka tik simbolinę funkciją. Aukštos vietos lentelėje nesuteikia privilegijų nei sudarant varžybų eigos protokolus (pavyzdžiui, kaip tenise), nei vertinant nuopelnus, tarkim, metų pabaigoje.

Kur kas svarbiau artėjantys startai Europos čempionate Rygoje, U23 Europos čempionate Bulgarijoje ir beprotiškose lenktynės dėl olimpinių kelialapių atrankos turnyruose Serbijoje, Mongolijoje ir Turkijoje. Tikėkimės, kad po minėto varžybų maratono į reitingų lenteles sugrįš ne tik trenerių Mindaugo Ežerskio, Ruslano Vartanovo ir Olego Antoščenkovo vedini „klasikai“, bet ir moterų imtynių specialistų Aivaro Kaselio ir Andriaus Stočkaus olimpinės viltys.

Priminsime, kad pernai be V. Laurinaičio ir A. Kazakevičiaus tarp geriausių pasaulio imtynininkų buvo patekę Edgaras Venckaitis, Julius Matuzevičius ir Mindaugas Mizgaitis. Pajėgiausių planetos imtynininkių sąraše puikavosi Giedrės Blekaitytės ir Danutės Domikaitytės pavardės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)