„Bouwe Bekkingas yra buriavimo žvaigždė, tokių kaip jis pasaulyje – tik saujelė. Kadangi visus 9-is „Volvo Ocean Race“ varžybų mėnesius mes jautėme didžiulį Lietuvos buriuotojų bendruomenės ir ypač „Ambersail“ buriuotojų klubo palaikymą, Bouwe sutiko atvykti pas mus ir drauge pasidžiaugti šio klubo gyvavimo dešimtmečiu“, – pristatydamas kapitoną kalbėjo buriuotojas R. Milevičius.

Beveik dviems šimtams susirinkusių klausytojų olandų buriuotojas nubrėžė ryškią paralelę tarp buriavimo sporto ir sėkmingo verslo principų. Pasak patyrusio kapitono, pergalės lenktynėse siekiančią įgulą ir klestėti norinčią įmonę sieja vienas pagrindinis dalykas – abiejose svarbiausia yra turėti bekompromisio pasitikėjimo vienijamą ir sąmoningai, iš visų jėgų link vieno bendro tikslo dirbančią komandą.

„Buriuodami įguloje mes visi turime vieną vienintelį aiškų tikslą – kiekvienas iš mūsų velniškai norime laimėti varžybas. Būtent todėl, kad ir ką darytume bendro tikslo labui, atiduodame visas jėgas. O štai pamoka verslui: kiek daug žmonių jūsų kompanijoje žino, kur link juda verslas ir koks jūsų tikslas? Kiek iš jų supranta, kas ir dėl ko kasdien vyksta darbe? Jei nėra pasitikėjimo ir nėra komunikacijos, galite turėti geriausius darbuotojus pasaulyje, bet neturėsite komandos. O būtent ji lemia daugiausiai“, – paskaitos metu kalbėjo B. Bekkingas.

Apie tai, kaip versle pasiekti šį pasitikėjimą ir efektyvią komunikaciją beveik dviejų valandų paskaitoje pasakojo ir gausiais sportinio buriavimo pavyzdžiais iliustravo B. Bekkingas.

Viena įtaigiausių iliustracijų gali būti laikomas ir pats „Brunel“ komandos pavyzdys. Net ir nepavykus iškovoti pirmosios vietos, įgulos narių branduolys užmezgė itin glaudžius draugiškus ryšius ir iki šiol didelę laiko dalį treniruojasi bei buriuoja kartu. Pasak B. Bekkingo, jei pavyks rasti šiuo metu aktyviai ieškomų rėmėjų bei gauti 2017 metų varžyboms būtiną finansavimą, jis neatmeta galimybės būsimą komandą formuoti ankstesniosios pagrindu. Šiam branduoliui, pasak olandų kapitono, neabejotinai priklauso ir lietuvis R. Milevičius.

„Turiu pripažinti, kad iki praėjusių metų „Volvo Ocean Race“ varžybų neturėjau jokios nuomonės apie Lietuvos buriavimą, nes net nežinojau, kad Lietuva egzistuoja. Tačiau dabar, per Roką, turėjau progos šiek tiek susipažinti su jūsų šalimi. Jūs turite ne tik olimpinį buriavimo medalį ar tokį pasaulinio lygio profesionalą buriuotoją kaip Rokas, bet ir nepaprastai šiltus bei draugiškus žmones, kurių palaikymas mane ir stebino, ir džiugino visų varžybų metu“, – teigė B. Bekkingas.

„Volvo Ocean Race“ yra aukščiausio lygio buriavimo profesionalų lenktynės aplink pasaulį. Jos pripažįstamos vienu sudėtingiausių ir daugiausiai ištvermės reikalaujančių sporto įvykių planetoje šalia Dakaro Ralio ar „Tour de France“ dviračių lenktynių. 2014-2015 metų lenktynėse pirmą kartą Lietuvos istorijoje „Brunel“ komandos sudėtyje jose dalyvavo ir lietuvis R. Milevičius. Sekantis varžybų startas numatomas 2017-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)