„Kai prieš dvejus metus nutarėme, jog reikia vystyti graplingą, iš pradžių net neįsivaizdavome nuo ko pradėti. Tačiau po truputį įsivažiavome. Pirmais metais surengėme keturis turnyrus, antrais – aštuonis. Šiemet rengsime dešimt turnyrų, tad darbo tikrai netrūksta“, - apie progresą kalbėjo Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Šiemet į turnyro žemėlapį įrašytas Klaipėdos miestas, Gruzijos ir Latvijos valstybės – trys nauji taškai, papildysiantys graplingo geografiją.

„Labai džiaugiuosi dėl trijų dalykų. Tarkime, klaipėdiečiai patys parodė iniciatyvą. Būtent dėl to kovo 20 dieną ten bus surengtas Lietuvos taurės pirmenybės. Su gruzinais ir latviais situacija kiek kitokia. Pernai ir su vienais, ir su kitais pasirašėme bendradarbiavimo sutartį, tad mūsų rinktinės vyks į jų šalių čempionatus. Žinoma, niekas neverčia mūsų ten vykti, tačiau patys sportininkai tokią galimybę priėmė su didžiuliu entuziazmu“, - pasakojo K. Smirnovas.

Prieš pjaunant dvejus darbo metus žymintį tortą, scenoje buvo apdovanoti geriausi praėjusių metų sportininkai, treneriai ir teisėjai.

2015 metų reitingo lyderiu tapo Viktoras Tomaševičius, kuris pernai savo kategorijoje laimėjo Europos čempionatą, o Lietuvoje tapo absoliučiu nugalėtoju.

Tarp jaunųjų graplingo imtynininkų didele persvara varžovus įveikė šešiolikmetis Europos čempionas Deividas Matusevičius. Geriausiojo trenerio titulas skirtas Lietuvos graplingo rinktinės treneriui Ričardui Piepoliui, o geriausio teisėjo – Dainiui Burokui.

Artimiausias didelis graplingo renginys – jau vasario 14 dieną Pakruojyje. Priminsime, kad šiame nedideliame Šiaurės Lietuvos mieste graplingas yra populiariausia sporto šaka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)