Apie tokią naujieną šią savaitę pranešė garsaus sportinių šokių klubo „Sūkurys“ nusipelnę treneriai ir vadovai, išauginę tris pasaulio čempionų ir keturias pasaulio vicečempionų poras, Jūratė ir Česlovas Norvaišos.

Tarptautinės sportinių šokių federacijos (TSŠF) organizuojamuose pasaulio ir Europos čempionatuose profesionalų poros rungiasi atskirose šokių kategorijose: Lotynų Amerikos arba standartinių šokių grupėse.

Tačiau, kaip teigia treneriai, įdomiausios varžybos ir čempionatai yra tie, kuriuose poros šoka po vieną parodomą programą. Atliekant šiuos pasirodymus, poros privalo sušokti siuitą, įpinant 4-5 standartinius ar Lotynų Amerikos sportinius šokius.

Privilioti į Lietuvą tokio masto renginį ir gauti TSŠF pasitikėjimą nebūtų taip lengvai pavykę be sportinių šokių klubo „Sūkurys“ indėlio. Šio klubo šokėjai ir treneriai, profesionalų lygos pora Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė, 2015 metais atstovavo Lietuvai Europos parodomųjų programų šokių čempionate ir tapo Europos čempionais.

Lietuvos porai iškovojus itin svarbų ir reikšmingą laimėjimą šiame sportinių šokių čempionate, TSŠF atsižvelgė į aukštus Lietuvos šokėjų pasiekimus. Dėl to mūsų šaliai buvo patikėta organizuoti 2015 metų pasaulio standartinių šokių mėgėjų čempionatą Vilniuje ir šiais metais − pasaulinio lygio parodomųjų šokių čempionatą. Pastarasis bus rengiamas tradicinių 52-ų „Gintarinės poros 2016“ varžybų metu, gegužės 8 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

„Mes tikrai turime kuo didžiuotis ir labai džiaugiuosi, jog kauniečiai bus šio įvykio liudininkais“, − apie paskelbtą naujieną kalbėjo visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ ir Kauno miesto tarybos narė Jūratė Norvaišienė.

Šis profesionalų lygos čempionatas Lietuvoje ir Kaune rengiamas pirmą kartą, todėl „Gintarinės poros 2016“ ir pasaulio parodomųjų šokių čempionato šventės globėjais sutiko būti LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius ir Kauno miesto savivaldybė.

Kaip ir praėjusių metų varžybų finale, šiemet Kauno „Žalgirio“ arenoje gros Dave'o Bentono šokių orkestras (Estija). Šokėjams „Gintarinės poros 2016“ varžybose balus skirstys 50 tarptautinės klasės teisėjų iš trylikos pasaulio šalių ir devyni užsienio teisėjai vertins pasaulio profesionalų lygos parodomųjų šokių čempionato dalyvius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją