Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), festivalis, kaip ir buvo planuota, šį šeštadienį vyks Druskininkų „Snow arenoje“, jo programoje atsirado tik keli pasikeitimai.

Festivalį organizuojantys LTOK darbuotojai iš programos turėjo išbraukti lygumų slidinėjimo rungtį, tačiau šios sporto šakos mėgėjai galės išbandyti slidinėjimo treniruoklį SkiErg ir sudalyvauti turnyre. Taip pat planuotą „Snaigės“ žygį pakeis šiaurietiškas ėjimas, daugiau pasikeitimų programoje nėra.

„Buvome pasiruošę lietuviškos žiemos siurprizams ir festivalį organizavome taip, kad atšilęs oras nesugriautų planų. Bėgimams, orientavimosi varžyboms, kalnų slidinėjimo rungčiai ir snieglentininkų pasirodymams atšilęs oras neturės įtakos, čiuožyklą perkėlėme į „Snow arenos“ vidų, tad programa pasikeitė labai nedaug“, – sakė vienas festivalio organizatorių, Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

Festivalio organizatoriai tikisi, kad šiemet įvairias žiemos sporto šakas išbandys apie 4 tūkst. dalyvių. Į bėgimus jau užsiregistravo apie 400 žmonių, į orientavimosi varžybas – 200, Lietuvos mokyklų žaidynių finaluose dalyvaus taip pat apie 200 mokinių, panašaus skaičiaus dalyvių tikimasi sulaukti ir LTOK partnerių taurėje. Jau baigėsi registracija į gatvės šokių čempionatą – jame pasirodys 300 šokėjų.

Druskininkiečius ir miesto svečius kartu mankštintis pakvies irkluotojas Saulius Ritteris. Dukart pasaulio vicečempionas ir dukart Europos čempionas kartu su treneriu ves masinę mankštą. Festivalyje žada dalyvauti ir lengvaatletė Airinė Palšytė.

Visi festivalio renginiai, išskyrus kalnų slidinėjimą, yra nemokami, be to, į „Snow areną“ nemokamai galės patekti ir visi žiūrovai. Visi, sudalyvavę nors vienoje programos „Išjudink save“ rungtyje (bėgimas, orientavimosi varžybos, šiaurietiškas ėjimas) gaus po LTeam suvenyrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją