PAR šiose rungtynėse dukart pirmavo net 14 taškų skirtumu (14:0, 21:7). Likus žaisti 10 sekundžių, PAR komanda dar pirmavo 21:19 ir turėjo kamuolį savo rankose, tačiau tuomet suklydo ir suteikė šeimininkams paskutinį šansą išplėšti pergalę. Nors laikas jau buvo pasibaigęs, Naujosios Zelandijos rinktinė surengė lemiamą ataką ir Joe Webberio žeminimas padovanojo pergalę „All Blacks“ fanams.

Po šios pergalės Naujoji Zelandija pasaulio serijos turnyro lentelėje su 47 taškais pakilo į trečią vietą ir atsilieka tik nuo Fidžio (52 tšk.) ir lydere tapusios PAR (54 tšk.) rinktinės.

„Visą savaitę kalbėjome apie tai, kad mums reikia atiduoti visą savo širdį ir kovoti iki pabaigos. Pabaigoje žinomoje, kad jeigu sugebėsime išlaikyti kamuolį, galėsime laimėti“, - sakė Naujosios Zelandijos komandos kapitonas Timas Mikkelsonas.

Pusfinaliuose Naujoji Zelandija 25:5 nugalėjo Angliją, o PAR net 31:0 sutriuškino Fidžio komandą. Fidžis sugebėjo atsitiesti mažajame finale, kuriame 24:12 įveikė Anglijos ekipą, kurios vienu iš trenerių yra pernai su Lietuvos regbininkais dirbęs Warrenas Abrahamas.

Penktą vietą Velingtone užėmė Australija, kuri mače dėl 5-6 vietų 21:5 įveikė Argentiną. 9 vieta atiteko Samoa rinktinei, o 13 - prancūzams.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta dešimtyje valstybių ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmą vietą ture iškovojami 22 taškai, už antrą - 19, už trečią - 17 taškų.

Ketvirtas pasaulio serijos etapas vyks vasario 6-7 dienomis Australijoje.

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po trijų etapų:

1. PAR - 54 taškai
2. Fidžis - 52
3. Naujoji Zelandija - 47
4-5. Anglija - 41
4-5. Argentina - 41
6. JAV - 39
7. Australija - 35
8. Kenija - 30
9. Prancūzija - 28
10. Škotija - 22

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)