DELFI jau rašė apie nesutarimus tarp 48-erių buvusio Europos pirmenybių prizininko ir LLF prezidento Gedimino Maksimavičiaus, apogėjų pasiekusius šeštadienį vykusiame federacijos visuotiniame susirinkime.

Jo metu V. Šigausko vadovaujama KŠLA buvo išbraukta iš LLF narių sąrašo, motyvuojant agresyvia ir destruktyvia politika, nukreipta prieš federacijos narius ir valdymo organus, kurią esą vykdė Kaune įsikūręs klubas.

Tokia atomazga nenustebino paties sportininko, kuris neabejoja nesunkiai rasiantis kitą šalį, kuriai galėtų atstovauti aukščiausio rango varžybose.

Praeityje V. Šigauskas su žmona, taip pat buvusia Europos čempionatų prizininke, Jelena Babinina jau yra metus gynę Didžiosios Britanijos garbę.

„Kol kas nesakysiu, kokios tai šalys – nenoriu, kad jų atstovų atžvilgiu būtų daromas koks nors spaudimas. Bet yra valstybių, kurios pačios neturi aukštesnio lygio lankininkų, ir kurių įstatymai leidžia į rinktinę įtraukti ne tik tos šalies piliečius. Taip, be pilietybės negalėčiau dalyvauti olimpinėse žaidynėse, bet aukščiausio lygio turnyruose turėčiau teisę startuoti“, – dėstė V. Šigauskas.

Vis dėlto jis teigia pirmiausia turintis nesutvarkytų reikalų Lietuvoje, susijusių su LLF nario teisių netekusiu savo klubu.

„Jeigu kažkur išvažiuosiu, apgausiu tuos žmones, kurie tiki mūsų klubu. Be abejo, kreipsimės į teismą, juk ne Zimbabvėje gyvename. Tikrai neleisime to, kad ateityje bet kuriam naujam šaudymo iš lanko entuziastui kas nors galėtų paliepti sėdėti ant puodo, antraip su juo bus padaryta kaip su Šigausku“, – kalbėjo lankininkas.

Beje, V. Šigauskas dar iki LLF visuotinio susirinkimo buvo pateikęs du ieškinius, ginčydamas federacijos sprendimus, kuriais iš pradžių buvo suspenduotas kaip LLF tarybos narys, o vėliau – diskvalifikuotas kaip sportininkas.

Tuo metu jo oponentas G. Maksimavičius antradienį išplatino atvirą laišką, kuriame aiškino sprendimą pašalinti KŠLA iš LLF ir įgėlė palaikymą V. Šigauskui viešai reiškusiam Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentui Eimantui Skrabuliui.

Pateikiame visą LLF vadovo laišką (kalba neredaguota):

„Federacija ir aš asmeniškai visuomet siekiame atsižvelgti į visų šalies lankininkų interesus, daug tartis ir diskutuoti, o skirstant pinigus būti sąžiningi visų atžvilgiu. Sėkmingą federacijos darbą įrodo tai, kad atviro balsavimo dėl pasitikėjimo mano veikla metu 80 proc. narių išreiškė pasitikėjimą manimi. Deja, iš kai kurių asmenų, visų pirma Vlado Šigausko, federacija vietoje noro kalbėtis sulaukia tik protu nesuvokiamo kreipimosi į teisėsaugą, paremto, federacijos požiūriu, absoliučiai nepagrįstais kaltinimais.

LLF siekis yra vienyti bei kuo geriau atstovauti visiems Lietuvos lankininkams. Mes negalime iškelti vieno sportininko interesų aukščiau visų Lietuvos lankininkų interesų. Diskvalifikuoti V. Šigauską mums buvo skaudu, neabejojame jo kaip lankininko talentu. Tačiau tai yra žmogus, su kuriuo dėl jo asmeninių savybių dirbti kartu ir siekti bendrų tikslų pasidarė neįmanoma. Esu tikras, kad Lietuvos lankininkystės ateičiai tai buvo geriausias sprendimas.

Gerbiame V. Šigauską ir jo rezultatus tarptautiniuose turnyruose. Tačiau pasiekimai, kuriais jis bando girtis, yra pasiekti skriemulinio lanko rungtyje. Tai neolimpinė rungtis, kur varžomasi su kitokio pobūdžio lankais negu olimpinėse žaidynėse, ką V. Šigauskas patogiai pamiršta paminėti, girdamasis savo rezultatais. Tad jo pasiekimai, kad ir kokie gerbtini, su pretendavimu į olimpines žaidynes neturi nieko bendro.

Be to, kad ir kokie bebūtų V. Šigausko rezultatai, jie nesuteikia jam teisės žeminti visų Lietuvos lankininkų bei asmenų, sunkiai dirbančių dėl Lietuvos lankininkystės ateities, ką savo veiksmais jis daro. Kadangi federacijos piniginės lėšos yra ribotos ir negalime patenkinti kiekvieno prašančiojo poreikių, didesnis dėmesys skiriamas jaunajai kartai, iš kurios ateityje tikimės išsiauginti olimpinius medalininkus.

Bet kurio atskiro sportininko – V. Šigausko ar kieno kito – reikalavimo, kad piniginės lėšos pirmiausia nepriklausomai nuo aplinkybių būtų skiriamos tik jam, negalime vertinti kitaip kaip šantažo, galimai siekiant ne naudos lankininkams Lietuvoje, o asmeninių tikslų. Dar kartą pabrėžiu, kad olimpinėse rungtyse V. Šigauskas nėra niekuo pranašesnis už kitus Lietuvos lankininkus ir nenusipelno išskirtinių sąlygų.

Federacijos tikslas visada buvo, yra ir bus kuo geriau atstovauti visiems Lietuvos lankininkams ir stiprinti savo sporto šaką Lietuvoje. Laikomės tvirto vertybinio principo nekomentuoti kitų federacijų sportininkų pasiekimų ir jose vykstančių procesų. Esu nustebęs, kad Lengvosios atletikos federacijos vadovas Eimantas Skrabulis elgiasi kitaip. Prieš ragindamas palaikyti V. Šigauską, jis nė sykio net nebandė susisiekti su LLF atstovais ir išsiaiškinti tikrąją situaciją.

Atsakydamas jam galiu tik pareikšti, kad jis greičiausiai buvo suklaidintas V. Šigausko ir yra susidaręs neteisingą nuomonę apie situaciją. Norėčiau tikėti, kad jis taip elgiasi ne tiesiog siekdamas pigiai papolitikuoti.

Pagarbiai,
Lietuvos lankininkų federacijos prezidentas
Gediminas Maksimavičius“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)