Vilniuje santykius aiškinosi HC „Vilnius“ ir Varėnos „Ūla“. Sostinės ekipa visą rungtynių laiką kontroliavo žaidimo eigą. Po pirmojo kėlinio HC „Vilnius“ pirmavo 4 įvarčiais, o rungtynės baigėsi rezultatu 34:24 (15:11) sostinės komandos naudai.

Vilniečių ekipoje sėkmingiausiai žaidė nacionalinėje rinktinėje patirties įgavęs Šarūnas Sakalauskas, kurio sąskaitoje dviženklis įvarčių skaičius – 13. Dar 6 komandai pridėjo Domantas Čuplinskas.

„Ūlai“ 7 taiklius metimus atliko Kęstutis Ikasala. Po 4 įvarčius pelnė Donatas Leknickas Laurynas Petrušis.

„Dabar esame sunkiame etape, traumas yra patyrę daug svarbių žaidėjų, taip pat praradome Petrą Raupėną. Praėjusios rungtynės su „Granitu“ buvo tragedija, prie kurios, žinoma, prisidėjo treniruočių stoka. Šiek tiek padirbėjome šią savaitę, bet šios rungtynės pradžioje vis tiek buvo vangios, sunkiai sekėsi įsibėgėti. Gerai, kad antrame kėlinyje įsivažiavome. Be to, noriu padėkoti varžovams už gerą gynybą“, - susirūpinęs ekipos žaidimu buvo jos lyderis Š. Sakalauskas.

Gediminas Barysas, Varėnos „Ūlos“ komandos kapitonas nebuvo itin nusivylęs ekipos demonstruotu žaidimu, tačiau teigė, jog kai kuriems žaidėjams nepavyko susitvarkyti su žaidybiniu jauduliu: „Įspūdis tikrai neblogas, tik manau, kad kai kurie žaidėjai nesusitvarkė su jauduliu. Pagrindiniai žaidėjai, kurie turėjo parodyti rezultatą, jo neparodė ir kai buvome pakilime, nepavyko to išlaikyti bei persverti rezultato“.

Kitose rungtynėse šalies čempionai panašiu skirtumu nugalėjo Pasvalio ekipą. Namuose rungtyniavę „Dragūno“ rankininkai užtikrinai pasiekė pergalę rezultatu 38:27 (19:11). Be to, šiose rungtynėse klaipėdiečių gretas atstovavo vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų Gabrielius Virbauskas, kuris persikėlė į Lietuvos čempionų ekipą iš Šiaulių SM „Dubysa-Gubernija“ komandos.

„Dragūnui“ 6 įvarčius pelnė Igoris Kopišinskis. Dar po 5 taiklius metimus pridėjo trys žaidėjai: Edvinas Vorobjovas, Mindaugas Dumčius ir prie komandos prisijungęs Gabrielius Virbauskas.

„Kurana-SM“ komandoje sėkmingiausiai pasirodė Lukas Vanagas, kurio sąskaitoje 8 įvarčiai. 6 taiklius šūvius atliko Mantas Paliulis.

Dar vienerios rungtynės vyko Dzūkijoje, kur vietos „Almeida-Stronglasas“ susitiko su Šiaulių ekipa. Alytiškiai jau pirmajame kėlinyje susižėrė 8 įvarčių persvarą, kurią sėkmingai išlaikė iki pat rungtynių pabaigos. „Almeida-Stronglasas“ šias rungtynes laimėjo rezultatu 30:21 (18:10).

Daugiausiai įvarčių nugalėtojams pelnė Žygimantas Micevičius. Jo sąskaitoje 6 taiklūs metimai. Po 5 pridėjo Gintautas Adamkevičius ir Aurelijus Sabonis.

Nors Šiaulių SM „Dubysa-Gubernija“ ekipą paliko vienas rezultatyviausių šio sezono lygos žaidėjų, tačiau komandos treneris rado būdų, kaip žaidėjams sėkmingai prieiti prie varžovų vartų. Aivaras Budrys Šiauliams pelnė 7 įvarčius. Jam neblogai talkino 5 taiklius metimus pridėjęs Donatas Stripeika.

„Į rungtynes atvykome be 6 svarbių žaidėjų, todėl tikrai manau, kad sužaidėme neblogai. Vyrai šaunuoliai, rungtyniavo iki pat pabaigos“, - savo auklėtinius gyrė Šiaulių SM „Dubysa- Gubernija“ treneris Arūnas Balčiūnas.

Tuo tarpu Alytaus „Almeida-Stronglasas“ ekipos žaidžiantysis treneris Robertas Paužuolis teigė, jog ekipa vis dar ieško savojo žaidimo: „Prieš antro rato pradžią sakėme, kad pirmos dvejos rungtynės bus pasiruošimas ateinančioms kovoms. Aišku, neišvengiame klaidų, o mūsų tikslas kilti į viršų. Reikia tobulinti mūsų žaidimą ir susižaidimą, kadangi komandoje yra pora naujų žaidėjų, tad privalome juos integruoti į komandą. Šiandien buvo gerų ir kiek prastesnių momentų. Truputį per daug atsipalaidavome, bet prieš tokią komandą visada sunku susikoncentruoti. Tačiau rungtynės buvo neblogos, vis tik esame ieškojimų kely ir tikiu, kad einame į gerą pusę.“

Sekmadienį bus žaidžiamos paskutinės 12 turo rungtynės, kuriose susitiks Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją