„Šiek tiek bijojau šalto oro pas jus, bet manau, kad nauja aplinka padės išryškinti mano geriausias savybes. Žinoma, Pietų Afrikoje dėl oro nerimauti niekada neteko, todėl pasirūpinau papildomais drabužiais ir orų pokyčiams esu pasirengęs“, – sakė iš tolimosios PAR atvykęs V. Zangqa.

Dar visai neseniai V. Zangqa buvo pripažįstamas kaip vienas geriausių regbio-7 žaidėjų pasaulyje. Kartu su Pietų Afrikos Respublikos rinktine jis tapo stipriausiais pasaulio serijoje, dalyvavo pasaulio čempionate. Dėl traumos jis buvo priverstas anksti baigti savo sportinę karjerą ir pasukti treniravimo link. Dar žaisdamas, jis save išbandė trenerio rolėje, o baigęs karjerą, V. Zangqa iš karto sulaukė PAR regbio federacijos kvietimo prisijungti prie rinktinės trenerių komandos. Visiškai netrukus, 2013 metais, sulaukęs vos 32-ejų metų, jis jau vadovavo vienai stipriausių pasaulio regbio rinktinių ir laimėjo Pasaulio žaidynėse pirmąją vietą. Kiek vėliau jis prisijungė prie Kenijos rinktinės trenerių kolektyvo ir nuolat dalyvavo pasaulio serijos varžybose.

„Tai neeilinis įvykis visame Lietuvos sporte. Turėti vieną geriausių bet kurios sporto šakos trenerį Lietuvoje yra unikalu. Tai neabejotinai stiprina mūsų pačių sportą, perteikia pasaulinę patirtį. Visa tai dėl to, kad siekiame tobulėti toliau“, – teigė Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Oficialus trenerio pristatymas vyks spaudos konferencijoje pirmadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)