Tarp vyrų – didžiulė konkurencija

Ypač atkakli kova turėtų būti vyrų varžybose. Jau tampa tradicija, kad nuspėti pirmenybių nugalėtoją yra labai nelengva užduotis. Praėjusių metų titulą gins Alfredas Udra, bet jam iššūkį mes ne tik patyrę kolegos, bet ir į nugarą jau kvėpuojantis jaunimas.

„Vyrų varžybose dalyvaus visi stipriausiai lietuviai. Sunku pasakyti, kas laimės, nes favoritai yra keli, o ir jaunimas jiems mėgins mesti iššūkį. Tarp favoritų turėtų būti praėjusių metų čempionas Alfredas Udra, Tomas Mikutis, Arnoldas Domeika, Kęstutis Žeimys. Daug tikimės ir iš jaunimo – Medardo Stankevičiaus, Beno Skirmanto ir Rimo Lesivo, kurie jau gali spausti mūsų lyderius“, – mintimis dalinosi Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidentas Rimgaudas Balaiša.

Jau nemažai patirties tarptautiniuose turnyruose turintis A. Udra nusiteikęs apginti titulą. Sportininkas praėjusiais metais Europos komandų čempionate nugalėjo tuomet 57-ąją vietą pasaulio reitinge užėmusį anglą Liamą Pitchfordą bei tik po atkaklios kovos nusileido dar dešimt pozicijų aukščiau ITTF klasifikacijoje besirikiavusiam Paului Drinkhallui.

Tai, kad Lietuvos pirmenybėse laukia nuožmi kova, pripažino ir 2013 metų Lietuvos čempionas Tomas Mikutis. Su savo komanda Belgijos čempionate ketvirtąją vietą užimantis lietuvis atskleidė, kad dėl nedidelių traumų negalėjo įgyti geriausios formos, bet sieks aukščiausių vietų.

„Konkurencija kaip visada bus didelė. Visi vienas kitą pažįstame, žinome, kaip kas žaidžia, dėl to būna sunku. Tuputį turiu problemų su kojomis, bet tikiuosi galėsiu parodyti viską, ką moku. Nors forma nėra ideali, ji nėra ir prasta. Kiek neįprasta man bus žaisti Vilniuje, nes čia danga skirsis nuo tų, prie kurių esu įpratęs“, – pasakojo T. Mikutis.

Didelė konkurencija tarp vyrų yra nemenkas iššūkis treneriams, buriantiems šalies nacionalinę komandą, kuri vasario 28-kovo 6 dienomis Kvala Lumpūre (Malaizija) dalyvaus pasaulio komandiniame stalo teniso čempionate. Lietuvos vyrai žais trečiajame divizione, o moterys – antrajame. Vyrams keliamas tikslas patekti į antrąjį divizioną – tarp 24 stipriausių ekipų pasaulyje. Moterys sieks įsitvirtinti savo divizione.

„Jeigu mums būtų sutikusi padėti Prancūzijoje gyvenanti Lina Misikonytė, tai moterų rinktinės tikslai būtų aukštesni. Dabar mums svarbiausia išsaugoti vietą antrajame divizione“, – pripažino R. Balaiša.

Pasak, LSTA prezidento, Lietuvos čempionai tikrai bus ramūs dėl žaidimo rinktinėje. Dėl kitų narių spręs treneriai, nes čempionatas bus komandinis ir dėl to jiems reikės ieškoti optimaliausios sudėties.

Ar E. Stuckytė pateisins favoritės vardą?

Lietuvos moterų pirmenybėse nedalyvaus pajėgiausia šalies žaidėja Rūta Paškauskienė. Ji šiuo metu varžosi atvirajame Vokietijos stalo teniso čempionate. Dėl to Vilniuje favorite bus laikoma praėjusių metų čempionė Eglė Stuckytė.

„Moterų grupėje situacija yra paprastesnė. Pagrindine pretendente laimėti auksą laikoma čempionės titulą ginsianti Eglė Stuckytė, o jai iššūkį gali mesti Aistė Macaitė. Tai stipriausios tenisininkės šiuo metu be Rūtos“, – pabrėžė R. Balaiša.

Nepaisant klijuojamos favoritės etiketės, E. Stuckytė nenuvertina savo varžovių.

„Jaučiu, kad esu stipresnė, bet konkurencija bus. Yra žaidėjų, prieš kurias galiu pralaimėti. Mano draugė ir treniruočių partnerė A. Macaitė nėra man paranki žaidėja. Šiuo metu ji tikrai gerai žaidžia, laimėjo „Top-12“ varžybas“, – teigė E. Stuckytė.

Švedijos klubui atstovaujanti E. Stuckytė džiaugėsi, kad šis sezonas jai yra labai sėkmingas. Nors dėl traumos ji praleido Lietuvos „Top-12“ pirmenybes praėjusių metų pabaigoje, sportininkė teigė, kad jau yra pilnai atsigavusi.

„Pirmoji sezono pusė yra tikrai labai gera. Kol kas tai turbūt geriausias sezonas karjeroje. Pavyko patekti į Europos čempionato pagrindinį etapą vienetų varžybose, klube beveik viską laimiu. Šiemet noriu patekti į pasaulio reitingo 200-uką. Manau, tai yra gana realu“, – teigė 216-ąją poziciją Tarptautinės stalo teniso federacijos (IITF) reitinge šiuo metu užimanti lietuvė.

E. Stuckytė pripažino, kad tarp moterų konkurencija pastaraisiais metais Lietuvoje beveik neauga, priešingai negu tarp vyrų. „Neturime pajėgių jaunimo žaidėjų, o kitos dalyvės dar labai jaunos“, – pabrėžė dukart Lietuvos čempionė.

Pirmą kartą Lietuvos suaugusiųjų pirmenybėse dalyvaus talentingos 13-metės seserys dvynės Emilija ir Kornelija Riliškytės. Sėkmingai tarptautinėse jaunučių varžybose praėjusiais metais pasirodžiusios lietuvaitės dėl jauno amžiaus dar tikriausiai nekovos dėl aukščiausių vietų, bet turėtų įgyti naudingos patirties.

„Šios mergaitės yra labai talentingos, nuolat dalyvauja įvairiuose turnyruose, stovyklose užsienyje. Tiesa, joms dar trūksta vienų, kitų metų, kad jau galėtų kautis su suaugusiomis“, – teigė R. Balaiša.

Lietuvos stalo pirmenybėse Vilniuje dalyvaus po 32 vyrus ir moteris.
„Kviečiame visus apsilankyti Lietuvos čempionate, kuriame tikrai netrūks smagių ir atkaklių kovų. Tikrai pamatyti bus ką“, – sakė R. Balaiša.

Penktadienį 11 val. 45 min. SM „Tauro“ sporto salėje vyks varžybų atidarymas, o nuo 12 val. vyks grupių varžybos. Šeštadienį nuo 10 val. vyks atkrintamosios varžybos, o sekmadienį nuo 10 val. vyks pusfinaliai ir finalai.

Pastarųjų metų Lietuvos čempionai:

2015 m. Eglė Stuckytė, Alfredas Udra
2014 m. Ieva Venslavičiūtė, Arnoldas Domeika
2013 m. Eglė Stuckytė, Tomas Mikutis
2012 m. Ieva Venslavičiūtė, Alfredas Udra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją