„Iki šiol visi turnyrai vykdavo ant trijų kilimų vidutiniškai penkias-šešias valandas. Šįkart matydami, jog dalyvių skaičius bus rekordinis, paruošėme ketvirtą tatamį. Kitu atveju, dalyviams būtų tekę dėl titulų kovoti gerokai po pusiaunakčio“, - sakė LGF prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Pirmą kartą istorijoje surengtose merginų varžybose triumfavo Šakių „Ošimo“ klubo auklėtinės. Jos laimėjo visų trijų svorio kategorijų čempionių vardus.

Tarp vyrų nepralenkiamas buvo Lietuvos absoliutus vicečempionas Lukas Danilevičius, kuris laimėjo ne tik savo (iki 90 kg) svorio kategorijos varžybose, tačiau ir absoliučioje įskaitoje bei iškovojo „Fightclub“ įsteigtą taurę.

L. Danilevičius finale nugalėjo dešimčia kilogramų už save lengvesnį Lauryną Pelakauską. Abu finalininkai yra Vilniaus „Smauglio“ sporto klubo atstovai.

„Dėl nugalėtojų jokių staigmenų nėra. Daug labiau mane maloniai stebina geometrija progresija augantis dalyvių skaičius. Pasakysiu atvirai, negalvojau, kad augsime taip greitai. Bet aišku, labai džiaugiuosi“, - kalbėjo K. Smirnovas.

Pirmą kartą turnyre dalyvavo graplingo imtynininkai iš Palangos ir Kuršėnų, kuriems buvo įteikti registracijos pažymėjimai. Nuo šiol jie tapo visaverčiais federacijos nariais.

Šiuo turnyru pradėtas geriausių graplingo imtynininkų reitingavimo procesas. Savo reitingo taškus graplingo imtynininkai artimiausiu metu galės papildyti Pakruojyje vasario 14-ą dieną, kai vyks atviras šio miesto čempionatas.

Besibaigiant metams, geriausi kovotojai bus apdovanoti piniginėmis premijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)