Antrą šio sezono tarpusavio dvikovą laimėjo uostamiesčio rankininkės rezultatu 34:28 (18:15) ir atsirevanšavo už pralaimėjimą pirmame rate Šiauliuose.

Nugalėtojoms 13 įvarčių pelnė Brigita Ivanauskaitė, Dovilė Mižutytė įemetė 6, Fausta Abrutytė ir Austėja Rimkutė - po 4, Skirmantė Pociūtė – 3, o Roberta Kairytė – 2 įvarčius.

Šiaulių komandoje po 6 kartus pasižymėjo Urtė Mockevičiūtė ir Ramunė Poškutė, Lina Abramauskaitė ir Deimantė Pupšytė pelnė po 5, Neringa Gudaitytė – 2, o Sandra Avižinytė ir Deimantė Laurinavičiūtė po 1 įvartį.

Po šios klaipėdiečių pergalės čempionate neliko nė vienos ekipos neiškovojusios taškų. Juolab šie pirmi taškai jas kilstelėjo į ketvirtą poziciją, nes pirmo rato rungtynes Šiauliuose klaipėdietės buvo pralaimėjusios mažesniu įvarčių skirtumu - 31:33.

„Dvikova Klaipėdoje vyko lyg ant bangų. Rezultatas nuolatos svyravo tai vienos tai kitos ekipos naudai. Vis tik reikia pasakyti, kad persvarą daugiau turėjo būtent rungtynių šeimininkės - pajūrio rankininkės. Tiesa, kartais tas pranašumas sumenkdavo iki minimumo, bet po to vėl padidėdavo.

Iki pirmo kėlinio vidurio vyko permaininga kova, tai rodo rungtynių statistika 4:1, 4:5, 6:5, 9:10. Tačiau nuo šio momento dvikovos šeimininkės susiėmė ir atitrūko 14:10 ir laimėjo kėlinį 18:15.

Antroje susitikimo pusėje irgi viskas vyko panašiai – svyravimai tęsėsi. Vienu metu kai šiaulietės net triskart nepataikė nuo 7 metrų žymos. Tada klaipėdietėms kiek palengvėjo, jos matyt jau pagalvojo apie lengvai pelnytus du taškus. Tačiau toks mąstymas galėjo brangiai kainuoti. Šeimininkės pirmaudamos šešiais įvarčiais (27:21) nutarė pasitaupyti ir persvara akimirksniu sumenko iki minimumo 27:26. Gerai, kad laiku susigriebė ir, pelniusios iš eilės šešis įvarčius, dvikovą laimėjo gan užtikrintai - 34:28“, - po mačo trumpai reziumavo rungtynių inspektorius Romas Sindaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją