Geriausius šalies rankininkus rinko trys balsuotojų grupės, kurių vertinimai sudarė tam tikrą galutinio sprendimo procentą: Lietuvos rankinio klubų treneriai (30 proc.), Lietuvos rinktinių treneriai ir ekspertai (30 proc.) ir visi portale rankinis.lt balsavę skaitytojai (40 proc.).

Rinkėjų nuomone, geriausia Lietuvos 2015 m. rankininkė yra Brigita Ivanauskaitė, rungtyniaujanti Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ ekipoje. Geriausio rankininko rinkimuose triumfavo Vilniaus VHC „Šviesos“ atstovas Valdas Drabavičius.

Ne dienomis, o valandomis tobulėjanti Lietuvos rankinio viltis B. Ivanauskaitė tik šiemet sulauks pilnametystės, tačiau tai nesutrukdė jai triumfuoti geriausios rankininkės rinkimuose. Jau spėjusi praverti Lietuvos rinktinės duris ir sėkmingai sužaisti su pasaulio, olimpinėmis ir Europos čempionėmis Norvegijos rankininkėmis, B. Ivanauskaitė taip pat šiuo metu be konkurencijos yra rezultatyviausia Lietuvos moterų rankinio lygos žaidėja. Nereikia pamiršti ir praėjusių metų Europos jaunimo čempionato, kuriame rezultatyviausių žaidėjų lentelėje ši rankininkė liko trečia.

Balsavusieji internete B. Ivanauskaitei skyrė antrą vietą. Daugiausiai balsų šioje kategorijoje surinko Rita Repečkaitė. Lietuvos rankinio klubų treneriai po lygiai balsų skyrė B. Ivanauskaitei ir Dianai Šatkauskaitei. Jos ir buvo šios kategorijos lyderės. Rinktinių treneriai ir ekspertai geriausia išrinko Laimą Bernatavičiūtę. Suskaičiavus visus balsus nugalėtoja tapo B. Ivanauskaitė.

Vyrų rinkimuose pirmąjį tokį trofėjų gavo vienintelis rinkimuose dalyvavęs Lietuvoje žaidžiantis rankininkas V. Drabavičius. Likę pretendentai atstovauja užsienio klubams. V. Drabavičius surinko daugiausiai skaitytojų balsų. Ekspertai geriausiu išrinko Aideną Malašinską. Klubų atstovai savo pirmenybę atidavė Augustui Strazdui. Suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad V. Drabavičius tik per plauką aplenkė A. Malašinską.

Šiuo metu rezultatyviausias Lietuvos rankinio lygos žaidėjas V. Drabavičius ruošiasi atrankinėms kovoms į 2017 m. pasaulio čempionatą Prancūzijoje.

Kauno sporto halėje rungtynėse su Slovakijos rinktine ir buvo apdovanoti šių rinkimų nugalėtojai, prizus įsteigė pagrindinis rinkimų partneris „Nacionalinis aukso bankas“ ir Lietuvos rankinio federacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)