„Jau penktąjį kartą Metų buriuotojų apdovanojimuose įvertiname geriausius mūsų bendruomenės atstovus, o didžiuotis turime kuo – tiek sporto srityje, tiek dėl pačios buriuotojų bendruomenės aktyvumo, iniciatyvų, organizuojamų regatų. Šiais metais kaip niekada daug buvo pretendentų tapti geriausiais, tarp komisijos narių vyko aštrūs debatai“, – atskleidė buriuotojų žurnalo „Vėjo!3“ redaktorius Darius Gerasimavičius.

Praėję metai buriuotojams buvo įsimintini. 2015-aisias ne tik buriuotojai, bet ir visa Lietuva sulaikę kvapą stebėjo lenktynių aplink pasaulį „Volvo Ocean Race“ eigą ir palaikė „Brunel“ komandą, kurioje plaukė lietuvis Rokas Milevičius. 2014 metais geriausiu buriuotoju išrinktas Rokas Milevičius ir šiemet pretenduoja juo tapti. O komandos „Brunel“ antros vietos pergalė varžybose „Volvo Ocean Race“ – gali tapti metų įvykiu.

2015-aisiais Lietuvos buriuotojai šventė dar vieną svarbų įvykį – Lietuvos buriuotojų sąjungos aštuoniasdešimtmetį. Ta proga išleistas visiškai naujas LBS 80-mečio albumas „Su vėju“ – tikras Lietuvos buriavimo istorijos metraštis.

Daug teigiamų pokyčių varžybų dalyviams ir organizatoriams praėjusiais metais turėjo informacinės svetainės apie regatas sukūrimas ir varžybų rezultatų skelbimas elektroninėje erdvėje – projektas www.regatos.lt.

Kreiseriniame buriavime įvyko merginų proveržis. Todėl pirmą kartą į metų įgulos nominaciją pretenduoja moteriška įgula. „Gero vėjo mūzomis“ pasivadinusios merginos aktyviai buriavo visą sezoną, dalyvavo beveik visose varžybose Trakuose, „Galvės taurėje“ bei Kuršių marių regatoje, jachta „Arcturus“ plaukiojo ir po Baltijos jūrą. Metų įgula pretenduoja tapti ir „Keturi vėjai“ bei „Extreme“ jachtų įgulos. Abi įgulos aktyviai dalyvavo Baltijos jūros regatose. „Extreme“ įgula 2015-aisiais metais tapo Latvijos buriavimo čempionai, o „Keturi vėjai“ užėmė antrąją vietą. „Extreme“ taip pat nugalėjo Lietuvos ORC čempionate, Estijos „Muhu Vaina“ regatoje užėmė aukštą 9 vietą. Europos ORC čempionate geriau pasirodė „Keturi vėjai“ – jie užėmė 14 vietą, o „Extreme“ – 19 vietą.

2015–ieji buvo „karšti“ ir Rio de Žaneire vyksiančioms olimpinėms žaidynėms besiruošiančioms buriuotojoms. Moterų „Laser Radial“ klasėje atstovauti Lietuvai varžėsi dvi labai stiprios sportininkės – pasaulio čempionė ir olimpinio sidabro nugalėtoja Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt ir jaunesnė už ją buriuotoja Viktorija Andrulytė. Abi sportininkės pretenduoja į geriausios metų buriuotojos titulą. Geriausia buriuotoja gali tapti ir Milda Eidukevičiūtė. Praeitais metais ji pelnė geriausios jaunosios buriuotojos apdovanojimą, o šiais metais varžosi su dviem labai stipriomis konkurentėmis.

Be Roko Milevičiaus geriausiu metų buriuotoju pretenduoja tapti ir stipriausias šalies burlentininkas Juozas Bernotas. Jis antrą kartą Lietuvai iškovojo kelialapį į olimpiadą, 2015 metais aktyviai dalyvavo varžybose ir ruošėsi olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire.

Trečiasis pretendentas į metų buriuotojo titulą – Karolis Janulionis. Praėjusiais metais jis aktyviai dalyvavo varžybose ir pasiekė gerų rezultatų Europos taurės regatose, Pasaulio čempionate pasiekė 86 vietą. Tarptautinės buriavimo federacijos reitinguose jis užima aukštą 107 vietą ir vis dar turi šansų iškovoti kelialapį į olimpines žaidynes „Laser Standart“ klasėje.

Renginio metu bus taip pat bus apdovanoti ir 2015 metų jaunieji buriuotojai, geriausi burlentininkai, jėgos aitvarų sportininkai, geriausios regatos, buriavimo senjorai ir teisėjai. Norėdami padrąsinti šeimas, keliautojus, organizatoriai apdovanoja ir metų buriuojančią šeimą bei įdomiausią kruizinę kelionę, o taip pat paaiškėja buriavimo nuotraukų konkurso nugalėtojai.

Renginyje bus pristatytos naujos marinistinės knygos.

Visas apdovanojimų nominacijas ir pretendentus tapti geriausiais galite rasti čia.

Geriausius metų buriuotojų apdovanojimus organizuoja buriuotojų žurnalas „Vėjo!3“ ir Lietuvos buriuotojų sąjunga. Renginys vyks sausio 9 d. šeštadienį, 18 val. Vilniaus rotušėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją