Geriausia šalies lengvaatletė išrinkta ėjikė Brigita Virbalytė-Dimšienė, pasaulio čempionate užėmusi aukščiausią vietą tarp visų Lietuvos sportininkų – septintą. Verta pažymėti, kad ji taip pat dirba ir žurnaliste LRT televizijoje.

Vyrų kategorijoje antrus metus iš eilės triumfavo disko metikas Andrius Gudžius. Jis praėjusiais metais Universiadoje iškovojo bronzos medalį, pasaulio čempionate užėmė 14 vietą, Europos žiemos metimų taurės varžybose bei Europos komandiniame čempionate – antrą.

Kaip ir B. Virbalytė-Dimšienė, taip ir A. Gudžius jau turi kelialapį į olimpines žaidynes. Normatyvus jau spėjo įvykdyti dar 18 sportininkų. Tiesa, iš šešių maratonininkių į Rio de Žaneirą vyks tik trys.

Kylančios žvaigždės apdovanojimas atiteko ieties metikui Edžiui Matusevičiui, kuris Europos jaunimo čempionate iškovojo bronzos medalį, pasiekė trečią rezultatą šalies istorijoje bei pagerino šalies 19-mečių rekordą. Jis taip pat atstovavo Lietuvos suaugusiųjų rinktinei Europos komandiniame čempionate, kuriame buvo penktas. Tarp jaunimo amžiaus grupės sportininkų 2015-aisiais lietuvio rezultatas pasaulyje yra antras.

30% galutinių rinkimų rezultatų lėmė Lietuvos žurnalistų, 30% – Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) tarybos narių ir 40% – sporto sirgalių balsų.

Sezono uždarymo renginyje apdovanojimai įteikti Lietuvos rekordus gerinusiems šuolininkams į aukštį Airinei Palšytei ir Raivydui Staniui, B. Virbalytei-Dimšienei, šuolininkei į tolį Dovilei Dzindzaleitei bei 24 val. bėgikams Aleksandrui Sorokinui ir Vaivai Skipitienei.

Tarptautinės klasės sporto meistro ženklai įteikti disko metikui Eligijui Ruškiui, E. Matusevičiui ir maratonininkei Dianai Lobočevskei.

„Sveikatos, tikėjimo ir sėkmės“, – prieš olimpinius metus lengvaatlečiams linkėjo LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)