Savo balsus atidavė daugiau kaip du tūkstančiai DELFI skaitytojų, ir kone pusė jų (47 proc.) savo favoritu įvardino rugpjūtį Bulgarijoje vykusiame žemyno čempionate svorio kategorijoje iki 69 kg lygių neturėjusį boksininką.

Antrą vietą sirgaliai skyrė Tadui Tamašauskui (16 proc.), trečią – Evaldui Petrauskui (15 proc.). Prizininkams už nugarų išsirikiavo Mantas Valavičius (10 proc.), Rūta Sutkutė (7 proc.) ir Edgaras Skurdelis (4 proc.).

Toks buvo skaitytojų balsas, o savo žodį tarė ir LBF ekspertų komisijos. Tiesa, ji taip pat vienbalsiai laurus atidavė E. Stanioniui.

„Kai buvau jaunesnis, tik iš šalies stebėdavau šiuos rinkimus, nes pretenduoti negalėdavau. O šiemet įgyvendinau savo tikslus, padariau viską, ką galėjau ir už tai buvau įvertintas. Norėčiau padėkoti visiems, kurie už mane balsavo, kurie visada buvo šalia ir padėjo tiek finansiškai, tiek psichologiškai – visiems, kurie mane palaikė“, – po triumfo sakė 21-erių sportininkas.

E. Stanionis Lietuvai auksą Europos čempionate iškovojo po 22 metų pertraukos. Per žingsnį nuo apdovanojimo ir olimpinio kelialapio jaunasis sportininkas liko ir planetos pirmenybėse, kuriose užėmė 5 vietą. Tarptautinė bokso asociacija (AIBA) E. Stanionį išrinko geriausiu rugpjūčio mėnesio pasaulio boksininku.

„Nedaug trūko ir APB kovoje (profesionalų lygoje – DELFI), bet nieko nepadarysi – einu toliau ir bandysiu patekti į olimpiadą. Bus du atrankos turnyrai Europos ir pasaulio kontinentuose bei turnyras profesionalioje lygoje, bet tikslą turiu tik vieną“, – apie norą dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse atvirai kalbėjo E. Stanionis.

Susumavus bendrus DELFI skaitytojų ir LBF ekspertų komisijos balsus, antroji vieta rinkimuose atiteko Londono olimpinių žaidynių bronzos medalininkui E. Petrauskui, o trečioji – R. Sutkutei, Europos jaunimo čempionate pasidabinusiai bronziniu apdovanojimu.

„Per šiuos metus nuveikėme nemažą darbą – ne tik aš, bet ir Evaldas Petrauskas ar Rūta Sutkutė, kuri išvis tapo pirmąją mergina, Europos čempionate laimėjusia medalį. Šie metai tikrai buvo įspūdingi“, – džiaugėsi E. Stanionis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)