Svarbi dvikova laukia ir Lietuvos rinktinės, kuri keliauja link tikslo mesti iššūkį galingajai Vengrijai.

Prieš šią dvikovą rinktinė sulaukė palaikymo iš NHL žaidžiančio Dainiaus Zubraus, kuris stebi visas rinktinės kovas internete, o paprašytas pakomentuoti lietuvių kovas, pastebėjo, jog „komanda turi charakterį ir kovoja negailėdama jėgų, o tai ir yra svarbiausia tokiuose čempionatuose“.

Linkėjimus rinktinei perdavė ir Suomijos aukščiausioje lygoje, Turku TPS klube žaidžiantis Tadas Kumeliauskas.

„Esu tikras, kad turime puikią komandą kuri moka žaisti ir turi didžiulį potencialą laimėti. Belieka palinkėti žaidėjams kautis vieni už kitus, padėti vienas kitam ir sėkmė ateis“, – rinktinę skatino T. Kumeliauskas.

Prieš dvejas lemiamas rungtynes rinktinę aplankė rėmėjai, CCM ledo ritulio įrangos atstovai Latvijoje, kurie supažindino su naujausia sporto šakos amunicija ir taip pat palinkėjo lietuviams sėkmės.

Lietuvos jaunimas penktadienio vakarą 20 val. susitiks su Nyderlandų rinktine, kuri čempionate po baudinių serijos 3:2 įveikė Korėją.

Nyderlandų rinktinė jau bene dešimt metų yra stipri šios grupės vidutiniokė, tačiau pastaruoju metu rezultatai prastėja. Ir tai susiję su šalies vidaus sporto politika.

Rinktinėje ir toliau dominuoja šalies čempionato atstovai, „legionierių“ ekipa turi vos kelis. Tai Guusas van Nesas, kuris rungtyniauja Bostono „Bruins“ jaunimo ekipoje, Jasperis Nordemannas žaidžia Suomijoje, Espo „Blues“ komandoje. Austrijoje, Klagenfurte, žaidžia Christianas Maieris, o Vokietijoje, Diuseldorfo EG komandoje – Noah Mulleris.

Rinktinė jauna: 19-mečių komandoje vos pusė, tad jaunimas nori sublizgėti, tik kol kas nelabai sekasi.

Lengvos kovos lietuviai su varžovais nesitiki, juo labiau, kad kol kas neaiškus Lietuvos rinktinės vieno atakų lyderių Iljos Četvertako likimas. Puolėjas rungtynėse su Kroatija patyrė peties traumą. Penktadienį po pietų bus atliekami papildomi tyrimai, po kurių paaiškės, ar šiame čempionate žaidėjas galės pasirodyti ant ledo.

Kitose penktadienio rungtynėse 13.00 val. žais Estija ir Korėja, 16.30 val. – Kroatija ir Vengrija.