Jau 14 valandą prasidės dvejos 9-o turo rungtynės. Šiauliuose „SM Dubysa-Gubernija“ priims svečius iš Varėnos. Turnyro lentelėje tarp šių ekipų tik 2 taškų skirtumas, todėl, tikėtina, jog rungtynėse aiškaus favorito nebus. Šiaulių ekipa savo sąskaitoje turinti 6 taškus žengia šeštoje pozicijoje, o „Ūlos“ rankininkai su 4 taškais užima aštuntą poziciją.

Tuo tarpu rungtynėse Vilniuje, kur HC „Vilnius“ susigrums su Pasvalio „Kurana-SM“ rankininkais, prognozuojamas vilniečių triumfas. Nors vilniečiai šiame sezone įveikė pagrindinius lygos favoritus, tačiau su žemesnę poziciją turnyro lentelėje užimančiomis ekipomis tvarkytis jiems sekasi sunkiau. Tą patikino ir HC „Vilnius“ treneris Marius Baranauskas teigdamas, jog ekipa stengsis žaisti savą žaidimą, kad vėliau netektų mokėti už savo klaidas.

„Tikimės tik pergalės. Norime, kad pergalė būtų solidesnė, nes kaip rodo sezono eiga, su žemiau lentelėje esančiomis komandomis sunkiai tvarkomės. Todėl norisi žaisti savo žaidimą ir įrodyti pranašumą. Sunku pasakyti, kodėl nepavyksta susitvarkyti su silpnesniais varžovais. Panevėžio rungtynės – tada buvo sezono pradžia, neturėjome atradę savo žaidimo. O kai kurie žaidėjai tik vėliau prisijungė prie komandos. Dar nematėme tų klaidų, kurias norėtumėm taisyti. Pataisius klaidas, gavosi geresnis žaidimas tiek su Alytaus, tiek su Klaipėdos ekipa. Tačiau su HC „Utena“ jautėsi atsipalaidavimas, galbūt po tų sėkmingų rungtynių prieš „Dragūną“ nepavyko susikaupti“, - savo mintis išdėstė HC „Vilnius“ ekipos treneris.

Kitose rungtynėse Vilniuje, kur 15 valandą startuos VHC „Šviesos“ ir Utenos HC „Utena“ ekipų akistata, taipogi tikėtinas vilniečių pranašumas. Uteniškiams tik kartą šiame sezone teko pajusti pergalės skonį. Tuo tarpu vilniečiai su šio sezono atakų lyderiu Valdu Drabavičiumi kelia sau aukštus tikslus.

„Darysime viską, kad laimėtume šias rungtynes, nes paskutinį kartą pergalę šventėm tik prieš mėnesį, nors rungtynių per šį laikotarpį tikrai buvo daug. Pralaimėjome netgi federacijos taurės rungtynes. Todėl dabar pats metas iškovoti pergalę. Nors ir tikimės 2 taškų šiose rungtynėse, tačiau kaip viskas susiklostys, pamatysime šeštadienį.

Utenos komanda turi tikrai pajėgius žaidėjus, todėl mūsų laukia sunkios rungtynės. O ar tikėjomės aukštesnės pozicijos pirmame rate – žinoma. Tikrai norėtume būti pirmame trejetuke, bet mąstant objektyviai, tai yra kaip yra. Mūsų komandą paliko senbuviai, atėjo nauji ir jauni vaikinai. Todėl įdėjus visas pastangas ir jaunatviškumą, antrame rate pabandysime pakilti bent jau laipteliu aukščiau“, - pozityviai nusiteikęs vilniečių žaidėjas V. Drabavičius.

Šeštadienio rungtynių tvarkaraštis:

14.00 val. Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ – Varėnos „Ūla“ (Šiaulių sporto rūmai, Pramonės g. 13).

14.00 val. Vilniaus HC „Vilnius“ – Pasvalio „Kurana-SM“ (HC Vilnius sporto salė, Utenos g. 36).

15.00 val. Vilniaus VHC „Šviesa“ – Utenos HC „Utena“ (LEU sporto salė, Studentų g. 39 Vilnius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją