Alytaus „Almeida-Stronglasas“ - Klaipėdos „Dragūnas“ (19.00 val. Alytaus sporto rūmai).

Šiemet nukraujavę praėjusių metų čempionai siekia išsaugoti pastaraisiais metais turimas pozicijas. Tuo metu jų varžovų akyse turėtų matytis revanšo ugnelės. Kaip ten bebūtų, ši dvikova nebus daug lemiantį bendroje galutinėje čempionato įskaitoje. Komandos turės dar visą antrą ratą ir atkrintamas kovas, tam, kad pasitaisytų. Bet kokiu atveju pergalė šiose rungtynėse leistų abiems ekipoms įkvėpti stiprių teigiamų emocijų prieš antro rato kovas bei įsitvirtinti pirmoje lentelės vietoje. Kalbėti apie prieš tai buvusias kovas ir komandų formą, ko gero, neverta. Lyderių mūšyje belieka tikėtis įnirtingos kovos, puikių įvarčių ir galbūt lygiųjų.

Prognozė: 45-20-35

HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ - Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ (19.00 val. Panevėžio rankinio centras ).

Praėjusią savaitę iškovoję pergalę Šiauliuose, šį kartą kauniečiai vyksta į Panevėžį. Po pertraukos į lygą sugrįžę panevėžiečiai kol kas rungtyniauja neblogai ir ratą nusiteikę pabaigti skambia nata. Vis tik geriau sukomplektuotas „Granitas“ tikrai nepamirš savo ambicijų kovoti dėl aukso šiemet, tad tokie ekipos planai galvoti apie kažką kitai nei pergalę Panevėžyje, neleidžia.

Prognozė: 15-10-75

Gruodžio 12 d. šeštadienis

Vilniaus VHC „Šviesa“ - Utenos HC „Utena“ (15.00 val. LEU salė).

Savaitgalį net dvejos rungtynės vyks Vilniuje. Pirmojje dvikovoje „Šviesa“ kausis su HC „Utena“. Remiantis pirmo rato stereotipais, turime prognozuoti vilniečių pergalę. Kurie įveikė visas ekipas esančias žemiau lentelėje nei jie, ir pralaimėjo visas kovas aukščiau esantiems varžovams.

Tačiau praėjusiame ture Utenos rankininkai metė rimtą iššūkį kitai Vilniaus ekipai ir pralaimėjo tik rungtynių pabaigoje. Kodėl atkaklių rungtynių scenarijaus negalima būtų tikėtis ir šį kartą? Antrą kartą iš eilės geriausiu mėnesio rankininku išrinktas sostinės ekipos lyderis Valdas Drabavičius turės savo planų dėl rungtynių pabaigos, tačiau savo pranašumą „ant popieriaus“ dar teks įrodyti aikštėje.

Prognozė: 65-15-20

Vilniaus HC „Vilnius“ - Pasvalio „Kurana-SM“ (14.00 val. HC „Vilnius“ salė).

Dvikova, kurios favoritas aiškus – namuose rungtyniaujantys HC „Vilnius“ rankininkai. Rimtai į medalius šiemet nusitaikę vilniečiai demonstruoja vis geresnį žaidimą, ir galima teigti, kad rato pabaigoje yra šiuo metu stipriausia komanda lygoje. Šešias pergales iš eilės iškovoję šeimininkai sieks septintos. Šiuo metu tai ilgiausia pergalių serija lygoje. Pasvaliečiai praėjusiame ture iškovojo pirmą pergalę, tad emocinis komandos mikroklimatas turėtų būti neblogas. Galbūt ir sunku tikėti jų pergale Vilniuje, tačiau jaunieji pasvaliečiai be kovos nepasiduos, o gal net sugebės ir „pavogti“ vieną tašką iš favoritų.

Prognozė: 80-10-10

Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ - Varėnos „Ūla“ (14.00 val. Šiaulių sporto rūmai).

Nors šiauliečiai praėjusiame ture turėjo pripažinti varžovų pranašumą po trijų pergalių iš eilės, akivaizdu, kad pirmą ratą jie sieks baigti pergale žaisdami su žemiau turnyro lentelėje esančia ekipa. Pergalės atveju šiauliečiai po pirmo rato su keturiomis pergalėmis būtų labai arti tikslo patekti į atkrintamas varžybas. Jei antras ratas nebus prastesnis, tuomet ši ekipa gali pakovoti ir dėl vietos geriausiųjų penketuke. Varėnos rankininkams, savo ruožtu, dėl vietos atkrintamose šį sezoną tenka kovoti iš visų jėgų. Kol kas jie tikrai negali būti ramūs dėl patekimo į atkrintamas. Norint būti ten, laikas pradėti gerinti savo žaidimą, juolab, kad ir lentelės apačioje jau darosi ankšta.

Prognozė: 70-10-20

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)