Ceremonijoje dalyvavo Prezidentas Valdas Adamkus, sportininkams apdovanojimus įteikė Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, seimo narys, jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Juras Požėla, Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius, LTOK prezidentė Daina Gudzinavičiūtė, socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis, premjero patarėjas sporto klausimais Vytautas Janušaitis, „Citadele“ banko valdybos pirmininkas Skirmantas Jareckas ir kiti garbūs svečiai.

Renginio pradžioje visiems susirinkusiems buvo pristatytas Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos sukurtas filmas „Neįgalieji ar didvyriai?“, kuriame geriausi Lietuvos parolimpinio judėjimo atletai pasakojo apie skaudžius likimus, savo kelionę į sportą, pirmąsias treniruotes, viltis ir pergalingus pasirodymus. Filmo kūrimą rėmė „Citadele“ bankas, svariai prisidėjo parolimpinio komiteto partneris valstybinė įmonė Lietuvos jūrų uostas.

„Mūsų sportininkų ryžtas ir drąsa yra savybės, kurios yra jų pergalių pagrindas. Aš tikrai tikiu, kad Rio de Žaneire mūsų komanda bus auksinė. Mes tikrai ten iškovosime medalių todėl, kad mūsų komanda, mūsų sportininkai iš tikrųjų yra tie, kurie gali. Džiaugiuosi, kad į mūsų sportininkų pagerbimą atėjo tokie garbūs svečiai. Tai rodo, kad jūs esate labai svarbūs Lietuvai“, – apdovanojimų ceremonijos atidarymo metu kalbėjo Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas.

V. Kvietkauskas taip pat pasidalino, kad į parolimpines žaidynes Rio de Žaneire vyks 12–14 sportininkų.

Renginio metu Parolimpinio komiteto padėka ir apdovanojimu – „Garbės ženklu“ buvo pagerbtas Prezidentas V. Adamkus. Parolimpinio komiteto padėkos raštais ir stiklo prizais apdovanoti 10 geriausių 2015 metų Lietuvos neįgaliųjų sportininkų ir jų treneriai.

„Didžiuojamės mūsų sportininkais. Savo pavyzdžiu jie įrodo, kad asmeninės drąsos ir ryžto dėka galima judėti į priekį, net esant sudėtingiausioms aplinkybėms. Mūsų neįgalieji sportininkai įkūnija ir liudija faktą, kad, jei tu esi, vadinasi – tu gali. Jų drąsa ir ryžtas yra pavyzdys mums visiems“, – įteikdamas prizą aklai sportininkei plaukikei Gluosnei Norkutei kalbėjo „Citadele“ banko valdybos pirmininkas S. Jareckas.

Banko valdybos pirmininkas visiems sportininkams įteikė sėkmę nešančius marškinėlius ir palinkėjo pergalių būsimose varžybose.

„Remdami Lietuvos parolimpinį komitetą, kartu sieksime aktyviai prisidėti prie žmonių su negalia aktualijų viešinimo, sieksime skatinti parolimpinio sporto plėtrą Lietuvoje, populiarinti neįgaliųjų sportą ir į jį pritraukti naujų žmonių, šviesti visuomenę bei keisti visuomenės požiūrį į žmones su negalia ir į jų galimybes, – sakė „Citadele“ banko valdybos pirmininkas. – Įgyvendindami neįgaliųjų sporto rėmimą – socialinę iniciatyvą „Tu esi. Tu gali“. Bendradarbiaudami su Lietuvos parolimpiniu komitetu sieksime, kad mūsų parolimpiečiai turėtų geresnes sąlygas treniruotis, galėtų konkuruoti su užsienio šalių sportininkais bei dalyvauti tarptautinėse varžybose,“ – kalbėjo S. Jareckas.

"Citadele“ bankas kviečia visus Lietuvos gyventojus ir verslininkus prisijungti prie neįgaliųjų sportininkų rėmimo – prie socialinės iniciatyvos „Tu esi. Tu gali“ ir paremti Lietuvos sportininkus, kad jie galėtų tinkamai pasiruošti ir dalyvauti 2016 m. vasarą vyksiančiose Parolimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire.

Geriausiųjų Lietuvos sportininkų su negalia dešimtukas:

1. Ramunė Adomaitienė - lengvaatletė su judėjimo negalia.

Šiemet pasaulio čempionate šuolių į tolį rungtyje iškovojo sidabro medalį ir tuo pačiu iškovojo teisę dalyvauti Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse. Daugkartinė Europos, pasaulio čempionatų čempionė ir prizininkė, bei pasaulio rekordininkė šuolio į tolį ir ieties metimo rungtyse. R. Adomaitienė taip pat yra Klaipėdos miesto Sporto centro vaikų trenerė. Ramunės trenerė - Algina Vilčinskienė.

2. Mindaugas Bilius - lengvaatletis su judėjimo negalia. Pasaulio lengvosios atletikos čempionate užėmė II vietą rutulio stūmimo rungtyje, IWAS (neįgaliųjų sporto) pasaulio žaidynėse iškovojo I vietą rutulio stūmimo rungtyje ir III vietą disko metime. Jis iškovojo teisę dalyvauti Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse. Pradėjo treniruotis 1998 metais. Jo treneriai – Deimantas Jusys ir Rimantas Plungė.

3. Mantas Brazauskis – aklųjų riedulio (golbolo) žaidėjas. Šiemet IBSA (aklųjų sporto) žaidynėse laimėjo 1 vietą ir iškovojo teisę dalyvauti Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse. Europos čempionate šiemet laimėjo bronzos medalį. Manto treneriai - Karolis Levickis ir Klaidas Janeika.

4. Raimeda Bučinskytė - šaudymo pistoletu meistrė. Sportininkė šaudymo pasaulio taurės varžybose P2 grupėje šaudant pistoletu į taikinį, esantį už 10 metrų, šiemet Lenkijoje užėmė 5 vietą ir yra tarp dešimties geriausių šaulių pasaulyje. Trenerė - Tatjana Klimova.

5. Mindaugas Dvylaitis - plaukikas, sporto klubo „Sveikata“ narys. Atvirame Vokietijos plaukimo čempionate tapo 50 m ir 100 m nugara plaukimo rungčių čempionu, 50 m krūtine vicečempionu.
Lietuvos žmonių su negalia plaukimo čempionate pasiekė rekordus 50 m nugara ir 100 m krūtine plaukimo rungtyse. Lietuvos studentų plaukimo čempionate pasiekė 100 m kompleksinio plaukimo rekordą. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių individualiame plaukimo čempionate tapo čempionu 3 rungtyse bei pagerino šių rungčių rekordus. Trenerė - Birutė Statkevičienė.

6. Gluosnė Norkutė - plaukikė, Aklųjų sporto federacijos sportininkė. Pasaulio čempionate pateko į geriausiųjų planetos plaukikų dešimtuką. Treneris - Rimantas Venckutonis.

7. Genrikas Pavliukianecas – golbolo žaidėjas. Šiemet IBSA (aklųjų sporto) žaidynėse laimėjo 1 vietą ir iškovojo teisę dalyvauti Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse. Europos čempionate laimėjo bronzos medalį. Treneriai - Karolis Levickis ir Klaidas Janeika.

8. Jonas Spudis - lengvaatletis. 2015 metų IWAS (neįgaliųjų sporto) pasaulio žaidynėse ieties metimo rungtyje sportininkas tapo čempionu. Treneris - Deimantas Jusys.

9. Ramūnas Verbavičius – lengvaatletis. Sportininkas IWAS (neįgaliųjų sporto) pasaulio žaidynėse iškovojo II vietą ieties metimo rungtyje ir III vietą rutulio stūmimo rungtyje. Treneris - Mindaugas Bilius.

10. Marius Zibolis – golbolo žaidėjas. IBSA (aklųjų sporto) pasaulio žaidynėse sportininkas laimėjo 1 vietą ir iškovojo teisę dalyvauti Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse. Europos čempionate šiemet laimėjo bronzos medalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją