Tokį sprendimą ministras priėmė reaguodamas į kilusį konfliktą tarp Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktoriaus Edžio Urbanavičiaus ir Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo tarybos narių, pirmadienį pranešė ministerija.

„Nestosiu nei į vieną, nei į kitą konflikto pusę. Tačiau man tikrai apmaudu dėl to, kad pagrindiniu diskusijų objektu dabar tapo klausimas, kuris asmuo ar asmenys turi skirstyti pinigus nevyriausybinėms sporto organizacijoms. Mano nuomone, kur kas svarbiau yra ne personalijos, o prioritetai: kokios veiklos bei kokiomis proporcijomis turi būti finansuojamos, kas padėtų užtikrinti finansavimo skaidrumą“, – pabrėžė S. Skvernelis.

Be kita ko, darbo grupei pavesta peržiūrėti parengtas Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo įstatymo pataisas. Šios pataisos, kurias parengė departamentas, departamento vadovui suteiktų daugiau teisių skirstant paramą sportui.

Edis Urbanavičius prieš kelias savaites nušalintas nuo Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo tarybos pirmininko pareigų. Šalies sporto federacijos jį nušalino apkaltinusios bandymais užgrobti Lietuvos sportui skirtus pinigus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)