To Lietuvoje dar nebuvo – į renginį atvyksta net du charizmatiški treneriai iš Karibų: Sheldonas Christiaanas (Kiurasao) ir Vladimiras Geronimo de Los Santosas (Dominikos Respublika).

Svečiai, keisdamiesi scenoje kartu su trenerėmis, iš Lietuvos pristatys skirtingas šokių fitneso programas, o dalyviai mėgausis aktyviu sportu, šokiais ir daug siurprizų žadančia šou programa. Organizatoriai fiestoje sudalyvauti kviečia visus – ir naujokus, ir sporto bei šokio profesionalus.

Svečiai iš Lotynų Amerikos jau repetuoja besiruošdami pasirodymui, o mes radome progą juos pakalbinti bei plačiau sužinoti, kas laukia žiūrovų gruodžio 4-ąją.

– Kaip Jums atrodo, kodėl zumba bei kiti Lotynų Amerikos šokiais paremti fitneso stiliai tokie populiarūs visame pasaulyje?

Sheldonas: – Labiausiai žmonėms patinka užvedanti Lotynų Amrikos muzika, pagal kurią itin lengva judėti. Žmogus tuo pat metu ir šoka, ir intensyviai sportuoja. Jos beklausant norisi atiduodi visas jėgas ir šokti dar intensyviau nei tiesiog atliekant pratimus sporto salėje. Taip sudegini dar daugiau kalorijų nei įprastai.

Vladimiras: – Manau, kad taip žmones įtraukia šokio žingsneliai, kurie nėra sudėtingi, o juos jungiant įvairiomis kombinacijomis gaunasi labai smagi choreografija, pagal kurią šoka visas pasaulis. Lotynų Amerikos šokių ritmai yra itin charakteringi, šokiai yra labai charizmatiški, gali ir juokauti, ir labai aistringai šokti. Dėl to labai lengva pamilti zumbą ir „Salsation“, o reguliariai lankydamas treniruotes pastebi figūros pokyčius, kūnas labai greitai sutvirtėja, krinta svoris.

– Lietuviai irgi jau prieš kurį laiką pamėgo šiuos šokius. Ar ir Lotynų Amerikoje, iš kur ir esat kilę, šio sporto populiarumas nenustoja augti?

Vladimiras: – Ten, iš kur esu kilęs, šokis ir muzika – kultūros dalis. Sunku palyginti su vakarietiškais standartais, nes žmonės Dominikos Respublikoje šoka, groja ir klausosi muzikos kasdien, tai tiesiog kasdienybė. Dėl šios priežasties visos fitneso atmainos, susijusios su Lotynų Amerikos muzika, yra itin mėgiamos ir populiarios.

Sheldonas: – Ši šokių bei sporto rūšis ir yra kilusi iš mūsų krašto, tad natūralu, kad dieviname viską, kas susiję su Lotynų Amerikos muzika. Zumbą šoka net mano mama (juokiasi).

– Kaip pradėjote savo šokių karjerą ir kaip pamilote šį sporto bei šokių stilių?

Vladimiras: – Visada dievinau muziką ir nerangiai judėdavau skambant bet kokiam jos stiliui. Kai buvau 16 metų, mano mėgiamiausias filmas buvo „Sudrebink pasaulį“ (angl. „You got served“), jį pažiūrėjęs išmokau suktis ant galvos (juokiasi). Taip pamilau hiphopą ir ėmiau lankytis įvairiuose šokių seminaruose. Atradęs savo stilių tapau zumbos instruktoriumi, vėliau susipažinęs su „Salsation“ išradėju Alejandro Angulo ėmiau aktyviau domėtis „Salsation“. Šios šokių fitneso programos mane žavi ne tik dėl to, jog skatina sveikatingumą, bet ir dėl to, kad šokio judesiais gali lengvai išreikšti savo jausmus ir emocijas.

Sheldonas: – Gimiau Kiurasao saloje, tad užaugau apsuptas Karibų ritmų bei Lotynų Amerikos šokių. Tai – mano kraujyje. O šokti rimčiau pradėjau klubuose, vakarėliuose. Supratau, kad mane užveda įvairaus stiliaus muzika, kai pradedu judėti, užmirštu viską aplinkui. Vėliau ėmiau dirbti su įvairiais choreografais, šokti pasirodymuose su dainininkais, o galiausiai ėmiau žmones mokyti ir rengti pasirodymams. Taip prasidėjo mano kaip trenerio karjera.

– Anksčiau vesdavote zumba treniruotes, o dabar ir „Salsation“. Papasakokite plačiau, kuo jos skiriasi.

Vladimiras: Šios programos labai panašios, bet tuo pačiu – ir labai skirtingos. Zumba – intensyvi ir labai smagi šokių bei fitneso programa, kuri sujungia be galo daug šokių stilių – salsą, ragaetoną, afro, flamenką, tango, hiphopą ir kitus. Tai – aktyvesnis, daugiau į sportą ir gerą laiko praleidimą orientuotas stilius.

Sheldonas: – „Salsation“ irgi yra šokių fitneso programa, tačiau didesnis dėmesys skiriamas muzikalumui, lyriškumui, judesio ir kūno stabilumui bei choreografijai. Šokių spektras yra kiek siauresnis, tačiau judesių prasme tai kiek sudėtingesnis stilius.

– Kas laukia tų, kurie apsilankys gruodžio 4 dienos „Latin Fitness Marathon 2015: Zumba & Salsation“ maratone?

Vladimiras: – Tai – renginys, kurio negali praleisti – laukia energijos bomba, Lotynų Amerikos karštis ir pasakiški treneriai! Bus ne tik pristatomos įvairios sporto ir šokių programos – laukia ir labai smagus, siurprizų pilnas šou. Į renginį gali ateiti ir žmonės pirmą kartą išbandysiantys šokių fitnesą, ir jau patyrę šokėjai bei sportininkai – judesio užteks visiems. Visi išeis šlapi, bet besišypsantys ir energingi kaip niekad. Visame pasaulyje panašaus pobūdžio renginiai vyksta dažnai, mes juose visuomet dalyvaujame, tad labai džiugu, kad pagaliau galime tokio lygio renginį surengti ir Lietuvoje.

Sheldonai, Lietuvoje Jūs ne pirmą kartą. Kas labiausiai įsiminė iš zumbos maratono Vilniuje, kurį vedėte prieš porą metų?

Sheldonas: – Taip, tai mano antras apsilankymas Lietuvoje. 2013 metais Vilniaus, Gedimino prospekte užkūrėme tikrą pirtį (juokiasi). Maratonas buvo nepakartojamas - žmonės šėlo, iš aikštelės nesitraukė net po poros valandų. Buvau prieš tai girdėjęs, kad lietuviai šaltoki ir abejingi žmonės – netiesa, šoko kaip tikri lotynų amerikiečiai, jaučiausi kaip namie. Buvo gera matyti tiek energingų ir pozityvių veidų! Nekantrauju sugrįžti į Vilnių ir dar kartą pajusti tą energijos pliūpsnį kartu su visais.

„Latin Fitness Marathon Vilnius 2015” vyks jau šį penktadienį (gruodžio 4 d.) sporto centre „IndEx Hall“ (Švitrigailos g. 29). Renginio pradžia 19.00 val.

Renginį tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)