Geriausiu 2015 metų Lietuvos regbininku pripažintas Karolis Navickas. 25-erių metų lietuvis žaidžia Prancūzijoje ir yra vienas „Provence Rugby“ klubo lyderių.

„Esu maloniai nustebintas šios žinios. Praėjęs sezonas buvo labai sunkus, buvo įdėta daug darbo, todėl malonu, kad mane išrinko geriausiu. Toliau stengsiuosi nenuvilti jūsų ir sieksiu patekti į „Top 14“ lygą. Labai ačiū visiems, kurie prisidėjo prie mano tobulėjimo. Pavasarį tikiuosi pagaliau pavyks sužaisti ir Lietuvos rinktinėje“, – sakė K. Navickas.

Tuo tarpu geriausiu regbio-7 žaidėju tapo Jonas Mikalčius. Jis vedė į priekį Lietuvos rinktinę Europos „Grand Prix“ ir olimpinės atrankos turnyruose. Sportininkas buvo apdovanotas ir dar vienu prizu. Jo fantastiška ataka Ekseteryje (Anglija) tapo metų žeminimu.

„Esu labai laimingas galėdamas pretenduoti į geriausio Lietuvos regbio-7 žaidėjo titulą. Šie metai mums buvo labai sėkmingi kovojant prieš elitines šalis ir įsitvirtinant Europos elite. Norėčiau padėkoti sirgaliams, treneriams, vadovams, rėmėjams. Esu pasiryžęs toliau ginti Lietuvos garbę ir kitais metais“, – kalbėjo šiuo metu Anglijoje sportuojantis J. Mikalčius.

Geriausia 2015 metų Lietuvos regbininke pripažinta Jurgita Žukauskienė (Kauno „Ąžuolas“).

Naujai įkurtos ir didelio populiarumo susilaukusios TOP lygos čempionu tapo Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ klubas. Jiems buvo įteikta įspūdinga taurė, kurioje yra išgraviruoti visų Lietuvos pirmenybių nugalėtojai. Sidabro medaliai atiteko Šiaulių „Vairo-Kalvio“ ekipai, bronzos – Rygos „Transact Pro-Miesnieki“ (Latvija) atstovams.

Geriausiu ir rezultatyviausiu TOP lygos žaidėju tapo „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas Vytaras Bloškys. Geriausią lygos žaidėją rinko visos čempionato komandos.

„Jaučiuosi labai gerai. Buvau maloniai nustebintas, todėl pasijutau fantastiškai. Norėčiau padėkoti savo komandai, kuri žaidė labai gerai. Be komandos draugų to nebūčiau pasiekęs. Man šie metai buvo patys geriausi ir tikiuosi, kad ateityje bus dar geriau“, – sakė V. Bloškys.

Ilgametis Lietuvos rinktinės ir „Vairo-Kalvio“ narys Mindaugas Misevičius pripažintas džentelmeniškiausiu Lietuvos regbininku. Šis kilnus prizas jam atiteko Lietuvos teisėjų verdiktu.

Geriausiu Lietuvos teisėju išrinktas Ramūnas Grumbinas. Teisėjai taip pat turėjo pareigą šiais metais išrinkti korektiškiausią komandą. Ja buvo pripažinta „Vairo-Kalvio“ ekipa.

Renginio metu buvo apdovanoti ir I lygos nugalėtojai. Čempionų taurę į viršų kėlė „Šiaulių-PRC“ atstovai. Ceremonijos metu buvo pajuokauta, kad tokią sėkmė lėmė komandos pavadinimas – PRC atitinka „Professional rugby club“ trumpinį.

Lietuvos jaunių regbio-15 čempionais tapo Vilniaus „VRA-Tauro“ regbininkai. Jauniai taip pat turėjo savo laureatus. Rezultatyviausias jaunių pirmenybių žaidėju tapo Šiaulių „Klevo“ atstovas Matas Miežys, geriausiu regbio-7 žaidėju paskelbtas Ovidijus Jankauskas („Klevas-Vairas“), geriausiu regbio-15 žaidėju – Šarūnas Šimkus („Klevas-Vairas“).

Kaip jau tapo įprasta, šventės metu buvo apdovanoti Lietuvos komandų treneriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)