J. Jefimova puikiai pasirodė Los Andžele surengtose plaukimo varžybose, kur laimėjo net tris rungtis. Rusė buvo greičiausia 50 metrų krūtine (31,45 sek.), 100 metrų krūtine (1:07,05 min.) ir 200 metrų krūtine (2:26,14 min.) distancijose.

Maža to, Grozne gimusi plaukikė ruošiasi dar dviem turnyrams – JAV plaukimo čempionatui (gruodžio 3-5 d. Vašingtone) ir dvikovai tarp JAV ir Europos (gruodžio 11-12 d. Indianapolyje).

„Pirmas olimpinio sezono startas man pavyko puikiai! Atvirai kalbant, net nesitikėjau tokių gerų rezultatų, ypač atsižvelgus į mano patirtą traumą. Koja prieš varžybas mane neramino, bet aš ją tausojau ir neplaukiau visa jėga. Konkurencija buvo normali – pati ta kaip pirmam startui. Dalyvavo ir olimpinė čempionė Jessica Hardy, bet aš laimėjau visas tris savo rungtis.

Visi aplink kalbėjo, kad aš – šaunuolė. Labai svarbu, kad ir treneris Dave'as Salo mane pagyrė. Tiesa, mes abu suprantame, kad tai – tik pati pradžia. Kelias į Rio nebus lengvas ir paprastas.

Po varžybų nuvykome į rusų restoraną, kur atšventėme Nikitos Lobincevo gimtadienį (Nikita yra J. Jefimovos vaikinas – DELFI). Mano pergalės – tai dovanos jam“, – džiūgavo Rusijos atstovė.

Izraelyje vyksiančiame Europos plaukimo čempionate nebus ir 18-metės Rūtos Meilutytės, kuri gydosi alkūnės traumą, patirtą važiuojant dviračiu, tačiau Lietuvos garbę gins Giedrius Titenis, Mindaugas Sadauskas, Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Povilas Strazdas, Gytis Stankevičius ir Deividas Margevičius.

Primename, kad šiemet po diskvalifikacijos grįžusi J. Jefimova 2015 m. pasaulio čempionate Kazanėje iškart iškovojo aukso medalį olimpinėje 100 m plaukimo krūtine rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (324)