Naujame sveikatingumo centre bus įrengtas FINA (Tarptautinės plaukimo federacijos) reikalavimus atitinkantis 50 metrų 10 takų baseinas, kuriame galės treniruotis plaukikai. Jo tribūnose varžybas galės stebėti 1200 ir daugiau žiūrovų. Tai leis organizuoti tokio lygio varžybas kaip pasaulinės „FINA World cup series“, jaunimo Europos plaukimo čempionatus. Trumpasis 25 metrų baseinas bus skirtas šuoliams į vandenį nuo 10 metrų aukščio bokšto.

Reguliuojamas baseino gylis – pakeliamo dugno technologija – suteiks galimybę centre treniruotis ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems norintiems: vandens pramogų mėgėjams, senjorams, besimokantiems plaukti vaikams, mamytėms su mažyliais ir neįgaliesiems. Centre bus įrengta ir moderniausia Lietuvoje treniruočių salė šuoliams į vandenį, taip pat veiks sporto klubas, SPA ir pirčių zona.

Per šią savaitę projektas bus perduotas vertinti ekspertams, o leidimą baseino statybai tikimasi gauti dar šią žiemą. Visiškai naujo baseino galima tikėtis 2017 metų pabaigoje.

Vilniaus Lazdynų baseinas (vilnius.lt nuotr.)

Daugiafunkcio sveikatinimo centro projektą parengė „UAB Cloud architektai“ ir olandai „Slangen+Koenis International“, inžinerinę jo dalį – UAB „Sweco Lietuva bei UAB „Infes“. Projekto autoriai: Erikas Slangenas, Jovilė Porvaneckaitė, Antanas Dagelis ir Andrius Vilčinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)