Moterų rinktinė taip pat lygiosiomis sužaidė su pajėgia Olandijos rinktine. Pergales, kaip ir vyrų komandoje, iškovojo komandos lyderės tarptautinė meistrė Deimantė Daulytė (2369) ir tarptautinė moterų meistrė Salomėja Zaksaitė (2196), kuri savo varžovę palaužė po 102 ėjimų. Pralaimėjimus patyrė Daiva Batytė ir Rita Zykienė.

Antrame ture vyrų rinktinės laukia itin intriguojantis susitikimas su Norvegijos rinktine, kuriai atstovauja pasaulio čempionas Magnusas Karlsenas. Pirmame ture norvegų lyderis savo vietą užleido atsarginiam žaidėjui, o jo komanda nusileido Juodkalnijai 1,5:2,5. Moterų komanda susitiks su pajėgia ekipa iš Vengrijos.

Priminsime, kad vyrų turnyre dalyvauja 36, o moterų – 30 komandų, kurioms atstovauja dauguma geriausių Europos šachmatininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)