V. Putinas šią temą palietė pirmą kartą po to, kai Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) praėjusį pirmadienį išplatino pranešimą, kuriame Rusijos sportininkai kaltinami vartojantys dopingą.

„Kova turi būti švari. Sporto varžybos įdomios tik tada, kai jos vyksta sąžiningai“, - sakė V. Putinas susitikime su Rusijos sporto vadovais Sočyje, pabrėžęs, kad jei kaltinimai pasitvirtins kažkas už tai turės prisiimti atsakomybę. - Aš prašau Sporto ministro ir kitų mūsų kolegų, kurie vienokiu ar kitokiu būdu yra susiję su sportu, skirti šiai temai kuo didžiausią dėmesį (...). Svarbu profesionaliai bendradarbiauti su tarptautinėmis antidopingo struktūromis.“

Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) prezidentas Sebastianas Coe pareikalavo, kad Rusijos lengvosios federacijos vadovai atsakytų į WADA kaltinimus iki penktadienio (lapkričio 13 d.).

WADA tyrimo autorius Dickas Poundas rekomendavo neleisti rusų lengvaatlečiams dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Tuo metu Rusijos Sporto ministras Vitalijus Mutko pareiškė, kad Didžiosios Britanijos antidopingo sistema „yra niekam verta“ ir ji „net dar blogesnė už Rusijos.“