V. Babuškinas neturėjo lygių svoryje iki 50 kilogramų (kovojo 14 imtynininkų), o jo treniruočių draugas Artiomas Novikovas užėmė trečią vietą svorio kategorijoje iki 76 kilogramų (varžėsi 16 imtynininkų). Abiejų prizininkų pirmas treneris – Andrejus Iljinas. Pasak jo, šioms varžyboms minėtuosius atletus paruošti padėjo treneris Vytautas Baltuonis, o nuo šių metų rugsėjo V. Babuškinas persikėlė gyventi į Šiaulius ir pateko į trenerio Renato Dijoko globą.

Šiuo metu taip pat Šiaulių sporto gimnazijoje besimokantis M. Adomaitis pateisino šiemet iškovotą Europos jaunių čempionato prizininko vardą. Trenerio R. Dijoko auklėtinis iškovojo „auksą“ svorio kategorijoje iki 85 kilogramų.

Bronzos medaliais taip pat pasidabino pagėgiškis Gvidas Jovaiša (38 kg, treneris Antanas Merkevičius) ir vilkaviškietis Lukas Krasauskas (iki 100 kg, treneris Mindaugas Jurkynas).

Uostamiestyje be lietuvių dar kovėsi beveik 200 svečių iš Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Baltarusijos, Slovakijos, Moldovos, Izraelio ir Anglijos.

Po varžybų beveik visi turnyro dalyviai savaitei pasiliko Klaipėdoje, kur plušėjo ir savo imtynių įgūdžius tobulino treniruočių stovykloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)