Pirmąjį įvartį pelnė Lietuvos rinktinės žaidėjas Benas Petreikis, tačiau rungtynių pradžia priklausė bosniams, kurie pirmavo 2:5, 9:12. Lietuvos rinktinė sugebėdavo pasivyti varžovus, tačiau niekaip nepersverdavo rezultato savo naudai. Didesnę ar mažesnę persvarą nuolatos turėję svečiai po pirmo kėlinio buvo priekyje 12:14. Kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinė prarado Povilą Babarską, kuris susižeidė ir daugiau aikštėje nepasirodė.

Antrą rungtynių dalį grėsmingai pradėję varžovai susikrovė keturių įvarčių persvarą – 12:16. Ilgokai antrame kėlinyje įnirtingai savo varžovus besiviję lietuviai galiausiai savo tikslą pasiekė ir ne tik išlygino rezultatą (22:22), bet ir įgijo pranašumą – 26:24.

Vis tik kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė bosniai su Nikola Prce priešakyje. Jie ne tik išlygino rezultatą, bet ir turėjo galimybę kėlinio pabaigoje išplėsti pergalę, tačiau paskutinį metimą iš geros pozicijos atrėmė geriausiu rungtynių žaidėju lietuvių gretose pripažintas Vilius Rašimas.

Antrame kėlinyje netrūko ne tik emocijų, bet ir įspūdingų epizodų. Ypač išsiskyrė Skirmanto Plėtos ir Valdo Drabavičiaus sukurtas „šedevras“. Į šešių metrų zoną įšokęs V. Drabavičius sulaukė tikslaus perdavimo pelnė ne tik itin gražų, bet ir svarbų įvartį.

Lietuvos rinktinei 8 įvarčius pelnė Benas Petreikis, po 4 pridėjo Augustas Strazdas ir Povilas Babarskas. Skirmantas Plėta varžovų vartininką nuginklavo nuginklavos tris, Valdas Drabavičius, Gintaras Cibulskis ir Vaidotas Grosas – po du, o Tadas Stankevičius ir Mindaugas Dumčius – po vieną kartą.

Varžovų gretose išsiskyrė Nikola Prce. Jo sąskaitoje 6 tikslūs metimai. Alenas Ovčina ir Ivanas Karačičius pelnė po 3.

Lietuvos rinktinė per rungtynes susilaukė šešių pašalinimų, varžovai – keturių. Komandos kapitonas Vaidotas Grosas buvo pašalintas tris kartus, tad susilaukė ir raudonos kortelės.

Po rungtynių Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas pasidžiaugė iškovotu tašku, teigdamas, kad šiai dienai, įvertinus komandai negalėjusius padėti traumuotus žaidėjus, šis rezultatas nėra prastas.

Kalbėdamas apie situaciją grupėje A. Juškėnas pastebėjo, kad nereikia pamiršti Slovakijos rinktinės, kuri gali sumaišyti kortas lietuviams ir bosniams. Tie patys Kosovo rankininkai namuose yra pavojingi kitoms grupės komandoms.

Turnyro lentelė:

1.Lietuva11057:533
2.BIH11056:523
3.Slovakija10163:492
4.Kosovas00246:681

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)