Ši asamblėja – didžiausia ANOC istorijoje. Joje dalyvavo daugiau kaip 1200 delegatų iš 206 nacionalinių olimpinių komitetų ir tarptautinių sporto federacijų. Tai pirmas olimpinio judėjimo renginys JAV sostinėje.

Generalinėje asamblėjoje dalyvavo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas, ANOC prezidentas šeichas Ahmadas Al-Fahadas Al-Sabah, ANOC viceprezidentas ir Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOC) prezidentas Patrickas Hickey, kitų žemynų olimpinių komitetų asociacijų ir nacionalinių olimpinių komitetų vadovai. Susirinkusius pasveikino JAV viceprezidentas Joe Bidenas.

„Aš atėjau padėkoti, padėkoti už kiekvieno jūsų pasišventimą sportui. Tai vienintelis pasaulį vienijantis dalykas“, – sakė JAV viceprezidentas.

Asamblėjoje buvo pristatytos ANOC, atskirų žemynų olimpinių komitetų asociacijų, olimpinio solidarumo programos ataskaitos, veiklos rezultatus pateikė ANOC komisijų pirmininkai, apie pasiruošimą žaidynėms pasakojo Rio de Žaneiro (2016), Tokijo (2020), Pjongčango (2018), Lilehamerio (2016) ir Buenos Airių (2018) žaidynių organizacinių komitetų vadovai.

Didelis dėmesys buvo skirtas inovacijoms ir gerosioms valdymo praktikoms nacionaliniuose olimpiniuose komitetuose bei sporto federacijose. Pranešėjai akcentavo skaidrumą, jaunimo įtraukimą, reputacijos ir autoriteto svarbą. ANOC pritarė Modernizacijos komisijos siūlymui įtraukti gerojo valdymo ir etikos taisykles į ANOC Konstituciją.

TOK vadovai dar kartą pabrėžė, kad Jungtinės Tautos įvertino sporto reikšmę, patvirtino, kad bus skiriamas dėmesys karo pabėgėlių problemoms ir pasakojo, kokią naudą nacionaliniams olimpiniams komitetams atneš baigiamas įsteigti Olimpinis televizijos kanalas.

Generalinė asamblėja vienbalsiai patvirtino pirmų pasaulio paplūdimio sporto žaidynių vietą – 2017 metais jos vyks San Diege (JAV).

Spalio 29 d. vakare garsūs olimpiečiai išdalino ANOC apdovanojimus geriausiai atskirų žemynų žaidynėse 2014-2015 metais pasirodžiusiems sportininkams.

„Tai buvo labai produktyvus renginys, kurio metu viso pasaulio olimpinės sporto organizacijos sutarė dėl vieningos strategijos. Esame pasaulinio olimpinio judėjimo dalis, todėl efektyviam valdymui ir skaidrumui LTOK taip pat skiria ir skirs didelį dėmesį“, – sakė LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė.

Kita ANOC Generalinė asamblėja 2016 metų lapkričio mėnesį vyks Katare. Joje bus pagerbti geriausiai Rio de Žaneiro žaidynėse pasirodę sportininkai.

***

ANOC buvo įsteigta 1979 metais, šios organizacijos tikslai – atstovauti nacionalinių olimpinių komitetų interesams, skatinti jų bendradarbiavimą, skleisti olimpinio judėjimo idealus ir Olimpinės chartijos principus, skatinti gerojo valdymo praktikas nacionaliniuose olimpiniuose komitetuose ir mažinti diskriminaciją.

LTOK yra savarankiška, ne pelno siekianti, visuomeninė, pasaulio olimpiniam judėjimui, o taip pat ir ANOC priklausanti organizacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją