Daugelis kiokašin karatė kovotojų – net ir kai kurie geriausi – negauna pajamų iš šios veiklos. Todėl dauguma jų dirba treneriais klubuose, o dalis renkasi labiau įprastas profesijas.

Pavyzdžiui, Inga Mikštaitė dirba vaikų darželyje, Vytautas Cėpla – mokslinių tyrimų centre, Rita Pivoriūnaitė užsiima verslu.

O štai Cs. Szepesi klientėmis gresia tapti jos varžovėms – 26-erių pasaulio čempionė darbuojasi stomatologo kabinete. Nepaisant to, kad kiekvieną savaitę, kaip sako pati, treniruojasi mažiausiai dešimt kartų.

„Aš toli gražu užsiimu ne vien karatė. Mėgstu aerobiką, įvairius beprotiškus sumanymus, labai ilgus krosus miške. Mane įkvepia tai, kad turiu tiek daug tikslų savo gyvenime. Manau, esu gimusi po laiminga žvaigžde, o galbūt mane globoja Dievas“, – oficialioje spaudos konferencijoje po planetos pirmenybių finalo kalbėjo Cs. Szepesi.

Įdomu, kad ir kiokušin karatė ji įsimylėjo gana vėlai – prieš tai jaunystėje vengrė lankė plaukimo treniruotes.

Ji įsitikinusi, kad pasisekimo visose srityse sulaukia dėl to, kad būna ištikima savo moto.

„Ne pinigai svarbu, o pagarba, ištikimybė, sąžinė ir tikėjimas. Todėl nė vienam kovotojui nepatariu rūpintis vien savo finansinėmis sąlygomis ar siekti jų pasitelkiant nelegalias priemones“, – įsitikinusi Cs. Szepesi.

Savo finansinėmis sąlygomis sunkiasvorė išties pasirūpino legaliai. Už triumfą pasaulio čempionate vengrei, ketvirtfinalyje eliminavusiai Gabiją Gudeliauskaitę, Pasaulinės karatė organizacijos (WKO) prezidentas Kenji Midori įteikė 500 tūkst. jenų (beveik 4 tūkst. eurų) čekį.

Dvigubai didesnę premiją gavo tarp vyrų triumfavęs japonas Yuji Shimamoto.

Primename, kad iš 17 lietuvių Tokijuje sėkmingiausiai pasirodė Lukas Kubilius, pelnęs bronzą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)