J. P. Pieterseno žeminimas ir Handre Pollardo taikli koja leido PAR komandai po pirmojo kėlinio pirmauti 16:0. Antrame kėlinyje argentiniečių žvaigždė Nicolas Sanchezas pelnė pirmuosius taškus savo komandai, bet sėkminga Ebeno Etzebetho ataka leido „Springboks“ (taip vadinama PAR rinktinė) ekipai vėl atitolti ir užtikrintai baigti rungtynes. Argentiniečio Juano Pablo Orlandi žeminimas mačo pabaigoje jau nebeturėjo jokios įtakos.

Vienintelis PAR komandos nusivylimas – Bryanas Habana nesugebėjo atlikti žeminimo ir tapti daugiausiai kamuolio prispaudimų atlikusiu žaidėjų per visą pasaulio čempionatų istoriją. Jis, kaip legendinis Naujosios Zelandijos žaidėjas Jonahas Lomu tą yra padaręs 15 kartų.

Dar apmaudžiau yra tai, kad 32-ejų metų B. Habana rungtynėse su argentiniečiais turėjo keletą progų, bet jos liko neišnaudotos, todėl ši regbininko svajonė liko neįgyvendinta.

Argentinos rinktinė, kuri 2007 metais pasaulio čempionate iškovojo bronzą, gali džiaugtis, kad užauga nauja galinga karta, kuri ateityje gali duoti dar įspūdingesnius rezultatus.

„Mes mieliau būtume žaidę šeštadienio rungtynes finale, bet ne viskas atsitinka taip, kaip mes norime. Noriu atiduoti pagarbą Argentinai. Bronzos medaliai yra geriau nei ketvirta vieta. Man palengvėjo laimėjus šias rungtynes. Galime dabar išgerti alaus su Schalku Burgeriu, su kuriuo praleidome nemažai gyvenimo laiko“, – sakė PAR rinktinės kapitonas Victoras Matfieldas.

PAR žvaigždė S. Burgeris po šio čempionato žadėjo atsisveikinti su nacionaline komanda. Jis sužaidė 20-ąsias rungtynes rinktinėje ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik buvusiam Anglijos regbininkui Jasonui Leonardui ir Naujosios Zelandijos superžvaigždei Richie McCaw.

Argentinietis N. Sanchezas šiose rungtynėse pelnė 8 taškus ir dabar su 97 taškais užtikrintai pirmauja rezultatyviausių šio čempionato žaidėjų sąraše.

Šeštadienį – didysis finalas. 18 val. dėl trečiojo pasaulio čempiono titulo kausis Naujosios Zelandijos ir Australijos rinktinės. Šį įspūdingą spektaklį tiesiogiai transliuos „Sport1“ televiziją, o jo eigą gyvai galėsite sekti pagrindiniame naujienų portale Lietuvoje DELFI.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)