Regbininkų pergalių serija

Europos regbio Tautų taurės 2B divizione jau penkias pergales iš eilės iškovojusi Lietuvos rinktinė šeštadienį Šiauliuose susitiks su Andoros regbininkais. Pergalė šeimininkams garantuos kelialapį į aukštesnį divizioną.

Vaizdo apžvalgoje Lietuvos rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius komentuoja lietuvių galimybes žaisti aukštesniame divizione ir pasakoja apie lietuvius pirmą kartą treniruojantį užsienietį Ntando Manyoshą iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) ir gynybos trenerį iš Velso.

„Trenerio N. Manyoshos laikas Lietuvoje yra ribotas. Jis turi parengti lietuvius trenerius, kurie perims iš jo Lietuvos rinktinės vairą“, - sako Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius, kuris pripažįsta, kad pačiai federacijai per sunku išlaikyti pasaulines regbio madas diktuojančios Pietų Afrikos Respublikos atstovą ir prie jo išlaikymo finansiškai prisideda ir PAR gyvenantys litvakai.

Europos regbio Tautų taurė

Šiaulių centrinis stadionas (S. Daukanto g. 23)

Spalio 31 d. (šeštadienis)
14:00 Lietuva – Andora

Vienas žingsnis iki aukso medalių

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkams liko vienas žingsnis iki triumfo Lietuvos čempionate. Per likusias trejas rungtynes žalgiriečiams pakanka vienos pergalės ir jie apgins čempionų titulą. Aukso medalius „Žalgiris“ gali užsitikrinti jau penktadienį, rungtynėse su Klaipėdos „Atlantu“.

Optimizmu netrykšta artimiausių lyderių persekiotojų „Trakų“ futbolininkų treneris Valdas Urbonas, kurio vaizdo apžvalgoje paklausėme ir apie galimybę treniruoti Lietuvos futbolo rinktinę. Net penkerius metus iš eilės į Lietuvos čempionų sostą Panevėžio „Ekraną“ atvedęs, o dabar sėkmingai „Trakams“ vadovaujantis V. Urbonas įvardijamas kaip vienas pretendentų užimti po Igorio Pankratjevo atsistatydinimo likusį laisvą postą.

A lygos rungtynes stebėkite DELFI TV.

Lietuvos futbolo A lyga

Spalio 30 d. (penktadienis)
18:00 Klaipėdos „Atlantas“ – Vilniaus „Žalgiris“ (Klaipėdos centrinis stadionas)
20:00 Trakų „Trakai“ – „Klaipėdos granitas“ (LFF stadionas)

Spalio 31 d. (šeštadienis)
12:00 Utenos „Utenis“ – Kauno „Stumbras“ („Utenio“ stadionas)
16:00 Marijampolės „Sūduva“ – Šiaulių „Šiauliai“ („Arvi“ arena)

Moterų futbolo čempionato finišas

Jeigu nepatinka vyrų futbolas, ateikite palaikyti futbolą žaidžiančias merginas. Penktadienį baigsis Lietuvos moterų futbolo A lygos sezonas. Čempionių titulą užsitikrino daugkartinės šalies čempionės Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės.

Lietuvos moterų futbolo A lyga

Spalio 30 d. (penktadienis)
14:00 Šiaulių „Gintra-Universitetas“ – Vilniaus MFA „Žalgiris“

(Šiaulių centrinis stadionas)
14:00 Kauno „LSU-Žara“ – Jonavos „EOS-Aušra“ (Nacionalinės futbolo akademijos stadionas)

Čempionų gerbėjai turės anksčiau uždegti žvakutes

Visų šventųjų diena nekeičia Kauno „Žalgirio“ tvarkaraščio. LKL čempionai sekmadienį namuose rungtyniaus su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda, todėl žalgiriečius arenoje norintys palaikyti kauniečiai, artimųjų kapus turės spėti aplankyti iki 17 valandos.

Dar trejos LKL rungtynės vyks šeštadienį. Didžiausia intriga laukia uostamietyje, kur Klaipėdos „Neptūnas“ priims Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Šios rungtynės gali būti lemiamos nemažai kritikos sulaukiančiam vilniečių treneriui Marcelo Nicola. Dar viena nesėkmė argentiniečiui, tikriausiai taptų paskutine „Lietuvos ryto“ trenerio poste.

LKL rungtynes tiesiogiai transliuoja DELFI TV.

Lietuvos krepšinio lyga

Spalio 31 d. (šeštadienis)

16:00 Prienų-Birštono „Vytautas“ – Alytaus „Dzūkija“ (Prienų sporto ir pramogų arena)
16:00 Kėdainių „Nevėžis“Utenos „Juventus“ (Kėdainių arena)
17:00 Klaipėdos „Neptūnas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ („Švyturio“ arena)

Lapkričio 1 d. (sekmadienis)

LMKL lyderių dvikova

Lietuvos moterų krepšinio lygoje pergalingai rungtyniauja Marijampolės „Sūduva“. Sustabdyti lyderes sieks antrą vietą užimanti Vilniaus „Kibirkštis“, kurios sąskaitoje – 3 pergalės ir 1 pralaimėjimas.

Ne mažiau intrigos laukiama ir po 3 pergales turinčių Kauno „Hoptrans-Sirenų“ ir „Utenos“ krepšininkių rungtynėse, kurias tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Lietuvos moterų krepšinio lyga

Spalio 30 d. (penktadienis)

18:00 Vilniaus „Kibirkštis“ – Marijampolės „Sūduva“ (MRU krepšinio salė)
18:00 Kauno „Aistės-LSU“ – Klaipėdos „Fortūna“ (A. Sabonio krepšinio centras)
18:00 Kauno „Hoptrans-Sirenos“Utenos „Utena“ (Garliavos sporto centras)

Susikaus tituluočiausi šalies klubai

Lietuvos vyrų rankinio lygoje šeštadienį susitiks tituluočiausi šalies klubai. Kauno sporto halėje Seulo olimpinio čempiono Valdemaro Novickio treniruojamas Kauno „Granitas“ priims Lietuvos rinktinės trenerio Artūro Juškėno vadovaujamą Klaipėdos „Dragūną“.

„Granitas“ šalies čempionatą yra laimėjęs net 17 kartų iš eilės, tačiau pastaruosius 6 metus iš eilės čempionų sosto neužleidžia „Dragūno“ komanda. „Granito“ ir „Dragūno“ rankininkų rungtynes tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Lietuvos vyrų rankinio čempionatas

Spalio 31 d. (šeštadienis)

13:00 Varėnos „Ūla“Alytaus „Almeida-Stronglasas“ (Ąžuolo gimnazijos sporto salė)
14:00 Vilniaus HC „Vilnius“ – Vilniaus VHC „Šviesa“ (HC „Vilnius“ salė)
14:00 Šiaulių „Dubysa-Gubernija“ – Utenos HC „Utena“ (Šiaulių sporto rūmai)
15:00 Panevėžio „Grifas-Sporto gimnazija“ – Pasvalio „Rankininkas“ (Rankinio centras)
17:00 Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ – Klaipėdos „Dragūnas“ (Kauno sporto halė)

Prasidėjo moterų rankinio čempionatas

Po tituluočiausių vyrų rankinio klubų rungtynių Kauno sporto halėje vyks ir moterų Kauno ir Klaipėdos komandų susitikimas. Šalies čempionės Kauno „ACME-Žalgirio“ rankininkės priims Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ ekipą.

Šį sezoną Lietuvos moterų rankinio čempionate varžysis tik penkios komandos: Kauno „ACME-Žalgiris“, Kauno raj. HC „Garliava SM-Cascada“, Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“, Šiaulių SM „Dubysa-Salve“ ir Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“. Dėl finansinių problemų čempionate neliko Lietuvos čempionės ir daugkartinės prizininkės Vilniaus „Eastcon-Vilniaus kolegijos“ komandos.

Lietuvos moterų rankinio čempionatas

Spalio 31 d. (šeštadienis)

Kauno sporto halė (Perkūno al. 5)

19:00 Kauno „ACME-Žalgiris“ – Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“

Pasaulio čempiono vardo turnyras

Vilniuje jau 14 kartą rengiamas tarptautinis pasaulio čempiono Rimanto Bagdono vardo imtynių turnyras. Lengvosios atletikos manieže šeštadienį varžysis daugiau negu 100 jaunųjų imtynininkų iš septynių valstybių – Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos.

Lietuvos komandoje bus ir tituluoti jaunieji šalies imtynininkai – pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis, pasaulio jaunimo ir dukart Europos vicečempionas Mantas Knystautas, Europos jaunimo vicečempionas Kristupas Šleiva.

Rimanto Bagdono vardo imtynių turnyras

Vilniaus lengvosios atletikos maniežas (Žemaitės g. 6)
Spalio 31 d. (šeštadienis)
10:00 varžybų pradžia
15:00 finalai