Jėgos trikovės čempionatas tik patvirtino šio sporto populiarėjimą Lietuvoje. Vilnius pasirinktas siekiant skatinti šios sporto šakos plėtrą rytiniame Lietuvos regione. Varžybų formatas orientuotas taip, kad paverstų sportines varžybas švente, reginiu, kuris suburtų visus šio sporto entuziastus ir baigtų 2015 metų sezoną.

Lietuvos jėgos trikovės federacijos prezidentas Raimondas Linkauskas pasidžiaugė, kad į varžybas susirinko visi stipriausi sportininkai, tarp kurių Europos ir pasaulio čempionato prizininkai ir rekordininkai. Taip pat akcentavo ir tai, kad pastaruoju metu tokie čempionatai organizuojami viešose vietose.

„Tai leidžia žmonėms pamatyti mūsų sportą, suprasti koks jis yra sunkus ir pritraukti ne tik daugiau dalyvių, bet ir žiūrovų. Tokiu būdu ne tik sportininkai gali gerai praleisti laiką, pasiekti gerą rezultatą, turėti gerą aplinką ir norą dalyvauti varžybose, bet ir visuomenei leidžia susipažinti su trikove“, - renginio svarbą viešoje erdvėje akcentuoja R. Linkauskas.

Varžybų organizatorius Dominykas Raibužis taip pat išskyrė viešos erdvės svarbą organizuojant sporto renginius.

„Visi nori pasižiūrėti mūsų sporto šaką, kuri yra emocionali, rodomos emocijos, metalų garsas. Žmonės prieina pažiūrėti kas tai per sporto šaka, pastovi minutę, dvi, kiti valandą, tris ar visą dieną tam, kad suprastų kas tai per sporto šaka. Ir, manau, bus daugiau norinčių užsiimti šiuo sportu“, - savo įžvalgomis dalinasi D. Raibužis.

Absoliutūs nugalėtojai

Jauniai

Moterys

1. Dolora Ramanauskaitė
2. Deimantė Kaminaitė
3. Sandra Kavaliauskaitė

Vyrai

1. Egidijus Valčiukas
2. Lukas Kudrešovas
3. Rokas Damkus

Jaunimas

Moterys

1. Milda Brūverė
2. Monika Ditkevičiūtė
3. Vaiva Rupeikytė

Vyrai

1. Paulius Pupinis
2. Jokūbas Stasiulis
3. Gilbertas Tamulevičius

Suaugusieji

Moterys

1. Daiva Žarovienė
2. Viktorija Ivaščenkova
3. Viktorija Gauronskaitė

Vyrai

1. Karolis Aleksandravičius
2. Denisas Jevdokimovas
3. Tadas Gečas

Veteranai

1. Kęstutis Gilys