Neeilinio kongreso metu buvo patvirtinta Kosovo narystė Europos lengvosios atletikos asociacijoje. Šios Balkanų šalies federacija tapo 51-a EA nare. Taip pat buvo priimti keli įstatų pakitimai, vienas iš jų – sujungti nerinkimų metais vykstantį kongresą su konvencija.

Tai reiškia, jog pirmas toks renginys 2017 metų spalį vyks Vilniuje, o į Lietuvą sugužės ne tik Europos lengvosios atletikos federacijų vadovai, bet ir pajėgiausi Senojo žemyno lengvaatlečiai, dalyvausiantys geriausių metų lengvaatlečių apdovanojimų ceremonijoje.

Į Šveicarijoje vykusius renginius atvyko per 300 žmonių, tarp kurių buvo naujai išrinktas Tarptautinės lengvosios atletikos federacijų asociacijos (IAAF) prezidentas Sebastianas Coe, Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas ir Europos olimpinio komiteto vadovas Patrickas Hickey.

„Daryk pakeitimus, jog pakeitimai nepakeistų jūsų“, – tokį raginimą iš EA prezidento Sveino Arne Hanseno išgirdo federacijų vadovai. Didelis dėmesys taip pat buvo skirtas lengvosios atletikos plėtrai bei varžybų sistemų tobulinimui.

LLAF vadovai su estais, latviais, baltarusiais ir čekais pasirašė sutartis dėl tarpvalstybinių mačų, o LLAF atstovas spaudai ir naujai sukurtos EA strateginės komunikacijos komisijos narė Ieva Staponkutė dalyvavo komunikacijos specialistų seminare.

Didžiausią susidomėjimą kėlė geriausių Europos lengvaatlečių apdovanojimų ceremonija. Geriausia lengvaatlete pripažinta olandų sprinterė Dafne Schippers, o lengvaatlečiu – britų šuolininkas į tolį Gregas Rutherfordas.

Tik šiemet ties sprinto rungtimis susikoncentravusi buvusi septynkovininkė D. Schippers pagerino 200 metrų rungties Europos rekordą ir tapo pasaulio čempione. Olandė taip pat iškovojo sidabro medalį perpus trumpesniame nuotolyje, o Europos uždarų patalpų pirmenybėse buvo nepralenkiama 60 metrų distancijoje.

Europos ir olimpinis čempionas G. Rutherfordas pirmą kartą tapo pasaulio ir Deimantinės lygos varžybų čempionu.

Kylančioms lengvosios atletikos žvaigždėms skirti titulai atiteko šveicarei Noemi Zbaren (100 m barjerinis bėgimas) ir lenkui Konradui Bukowieckiui (rutulio stūmimas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją