Toks buvo praėjęs savaitgalis užsienio klubams atstovaujantiems Lietuvos rankininkams.

Sugrįžimas. Praėjusią savaitę prasidėjo Čempionių lygos varžybos. Svarbiausiame Europos moterų turnyre šį sezoną žaidžia ir viena lietuvė – Marijos Encersdorfo „Hypo Niederosterreich“ klubui atstovaujanti S. Vijūnaitė.

35-erių metų S. Vijūnaitė į „Hypo NO“ klubą ir Čempionių lygą grįžo po dešimties metų pertraukos. Ji jau vilkėjo nepakeičiamų Austrijos čempionių aprangą amžiaus pradžioje, o paskui žaidė Vengrijos ir Italijos komandose.

Praėjusį sezoną S. Vijūnaitė rungtyniavo Austrijos lygos Feldkircho JCL komandoje, o šiais metais „Hypo NO“ vadovai nusprendė susigrąžinti patyrusią rankininkę į savo gretas.

Sekmadienį per pirmas šio sezono Čempionių lygos rungtynes S. Vijūnaitė įvarčių nepelnė, o „Hypo NO“ išvykoje 21:33 pralaimėjo Ikasto „Midtjylland“ komandai iš Danijos.

Toje pačioje grupėje dar žaidžia Djoro „Audi“ (Vengrija) ir Skopjės „Vardar“ (Makedonija) komandos. Jų rungtynes Skopjėje laimėjo viešnios iš Vengrijos 27:22.

Nagai. Pirmas rungtynes po beveik pusmečio pertraukos žaidė sunkią traumą išsigydęs Puerto Sagunto „Fertiberia“ rankininkas R. Bernatonis. Jis įmetė 8 įvarčius ir padėjo savo komandai iškovoti lygiąsias išvykoje su „Villa de Aranda“ ekipa 28:28. Rungtynės svečiams klostėsi sunkiai ir jie po pirmo kėlinio atsiliko 13:17. R. Bernatonis iki pertraukos žaidė nedaug, bet taškų atiduoti nenorėjęs „Fertiberia“ treneris Francisco Marti antrame kėlinyje į kovą metė ką tik pasveikusį lietuvį. Iškart po pertraukos R. Bernatonis per 6 min. įmetė 4 įvarčius ir vaizdas aikštėje pasikeitė.

„Fertiberia“ parodė nagus ir išgelbėjo pralaimėtas rungtynes“, - mačą, kuriame buvo iškovotas vienas taškas, apibūdino Puerto Sagunto klubo interneto svetainė. „Fertiberia“ per 7 turus surinko 5 taškus ir Ispanijos lygoje tarp 16 komandų užima 10-ą vietą.

Raudona. Du Austrijos pilietybę turintys Lietuvos rankininkai praėjusį savaitgalį buvo nubausti raudona kortele.

Austrijos moterų lygoje iki mačo pabaigos buvo pašalinta Vienos Noištato „McDonald‘s“ žaidėja Agnetė Grigaitė, o Vokietijos antroje vyrų lygoje – „Coburg“ žaidėjas Romas Kirveliavičius. Įdomu, kad abu nubaustieji spėjo įmesti po 4 įvarčius, o iš aikštės buvo išvyti antro kėlinio viduryje.

Tačiau rungtynės jų komandoms baigėsi skirtingai. „McDonald‘s“ išvykoje sutriuškino Vienos „Fivers“ ekipą 31:17, o „Coburg“ irgi išvykoje pralaimėjo „Erlangen“ klubui 24:31 ir patyrė antrą iš eilės nesėkmę.

„Coburg“ iki praėjusios savaitės laimėjo septynerias iš eilės rungtynes, bet praėjusią savaitę susitiko su dviem kitais lygos lyderiais „Minden“ bei „Erlangen“ ir iš jų neatėmė nė taško.
Koburgo komanda per 10 rungtynių surinko 14 taškų ir užima trečią vietą. Pirmauja vieneriomis rungtynėmis mažiau žaidę „Minden“ (17 taškų) ir „Erlangen“ (15).

Savaitgalio rezultatai

Vyrų Iššūkio taurė

Pirmas etapas:

Bragos „UMinho“ (Portugalija) – „Ruislip Eagles“ (Anglija; Sakovičius 3 ir 2) 51:18 ir 46:19. Klubams susitarus abejos rungtynės vyko Portugalijoje. Į kitą etapą pateko „UMinho“.

Moterų EHF taurė

Pirmo etapo pirmos rungtynės:

Ferizajaus „Kastrioti“ (Kosovas) – Haselto „Initia“ (Belgija; Jatulevičė) 23:32.

Nikosijos „Latsia“ (Kipras), kuriai atstovauja Vitalija Lebelionytė ir Virginija Skučaitė, ir „Zagorje“ (Slovėnija) abejas rungtynes žais kitą savaitgalį Kipre.

Moterų Taurių laimėtojų taurė

Pirmas etapas:

Pontevedros „Atletico“ (Ispanija) – „Bnei Herclija“ (Izraelis; Žilinskaitė 1 ir 1) 39:23 ir 33:26. Klubams susitarus abejos rungtynės vyko Ispanijoje. Į kitą etapą pateko „Atletico“.

Ispanijos lyga, 7 turas:

„Villa de Aranda“ – Puerto Sagunto „Fertiberia“ (Bernatonis 8) 28:28.
Pirmauja: 14 – „Barcelona“, 13 – „La Rioja“, 12 – „Fraikin“, 11 – „Ademar“, ... 5 – „Fertiberia“.

Austrijos lyga, 8 turas:

Leobeno „Union“ (Petreikis 5, Truchanovičius 5) – Bruko „Bulls“ 21:24.

„Linz“ – Vienos „Fivers“ (Žiūra 3, Eitutis 1) 26:33.
Pirmauja: 16 – „Fivers“, 12 – „Alpla“, ... 6 – „Union“.

Vokietijos antra lyga, 10 turas:

„Erlangen“ – „Coburg“ (Kirveliavičius 4) 31:24. Romas Kirveliavičius 48-ą min. buvo nubaustas raudona kortele.

Pirmauja: 17 – „Minden“ (9), 15 – „Erlangen“ (9), 14 – „Coburg“.

Austrijos jaunimo lyga, 8 turas:

Hardo „Alpla“ (Dilys 10) – Bėrnbacho „Raiffeisen“ 38:28.

Pirmauja: 14 – „Insignis“, „Bregenz“, 11 – „Linz“, 10 – „Alpla“ (7).

Austrijos moterų lyga, 5 turas:

Vienos „Fivers“ – Vienos Noištato „McDonald‘s“ (Grigaitė 4) 17:31. Agnetė Grigaitė 44-ą min. nubausta raudona kortele.

Pirmauja: 10 – „Hypo NO1“, 6 – „McDonald‘s“.

Islandijos moterų lyga, 6 turas:

„Haukar“ (Pekarskytė 5, Gedroit - traumuota) – „Stjarnan“ 25:19.

IBV (Kavaliauskaitė 7) – „Thor“ 32:20.

Pirmauja: 12 – IBV, „Grotta“, 10 – „Valur“, 9 – „Haukar“.

Vokietijos moterų antra lyga, 5 turas:

Cvikau „Sachsen“ (Aleksandravičiūtė 1) – „Rodertal“ (Markevičiūtė 5, Alešiūnaitė 2) 22:24.

„Bensheim“ (Bartaševičienė 3) – „Mainz-Budenheim“ 27:21.

Pirmauja: 10 – „Neckarsulm“, 8 – „Bensheim“, „Rodertal“, „Vulkan Ladies“, „Haunstetten“, 6 – „Sachsen“.