„Kol kas mes esame auganti federacija, todėl labai svarbu po savo sparneliu pritraukti kuo daugiau šalių federacijų. Pastaruoju metu daug dėmesio skiriame Azijos rinkai, kurios sportininkai yra labai aukšto pajėgumo. Pasakysiu paprastai – surengti Europos čempionatą mums buvo iššūkis, surengti pasaulio čempionatą – iššūkis kvadratu“, - apie savo darbus ir planus kalbėjo neseniai tarptautinės federacijos prezidentu išrinktas Kęstutis Smirnovas.

„Europos čempionate dalyvavo septynių valstybių atstovai, pasaulio čempionate savo šalies garbę turėtų ginti bent penkis kartus daugiau. Pasirašinėjame su visais sutartis, tuo pačiu nepamiršdami ir savųjų. Kitą savaitgalį Švenčionyse įvyksiančiame atvirame jaunimo čempionate bus kovojama ne tik dėl medalių, tačiau ir, vadinkime taip, bonuso taškų pasaulio graplingo čempionatui. Manau, kad šis faktas motyvaciją turėtų dar labiau sustiprinti“, - kalbėjo K. Smirnovas.

Antrus metus iš eilės Švenčionyse įvyksiantis čempionatas turėtų sutraukti per septyniasdešimt jaunųjų graplingo imtynių talentų. Tarp jų, ir Europos jaunimo čempionato auksu pasidabinę sportininkai.

„Be abejo, kad tie Europos čempionai bus šių varžybų favoritai, tačiau žinote, kaip būna sporte. Be to, kol kas galutinai nėra aišku, kas dalyvaus. Aišku yra tik tai, kad spalio 25 dieną mes būsime pasirengę priimti dalyvius“, - pasakojo šio turnyro pagrindinis organizatorius Dainius Burokas.

„Nėra taip, kad šių varžybų laimėtojas iškart keliaus į pasaulio čempionatą. Skirtingai nei mums organizatoriams, sportininkai turės žymiai daugiau šansų patekti į būsimas pirmenybes. Tiesa, lygiai taip pat, savo galimybes, tarkim, būsimuose Europos čempionatuose gali ir sumažinti“, - sakė K .Smirnovas.

Prieš daugiau nei metus susikūrusi Lietuvos graplingo federacija per trumpą laiką pradėjo bendradarbiauti su daugiau nei dešimčia šalių iš viso pasaulio. Iki pasaulio čempionato pradžios tikimąsi tą skaičių padidinti dar kelis kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)