KOK ir „Bushido Hero's Series“ turnyrai – puikus to įrodymas. Juose dalyvauti galimybę turi tik geriausią formą demonstruojantys kovotojai. Ž. Jasiūnas džiaugiasi, kad šauniausias jo kovotas – sūnus Martynas Jasiūnas, ten kviečiamas jau kelintus metus iš eilės.

„Dalyvaujant KOK turnyruose sportininkai įgyja daug patirties. Ne paslaptis, kad viename iš turnyrų, jau lapkričio 14-ą „Siemens arenoje“, Martynas vėl žengs į ringą ir visas tėčio kalbas bandys paversti realybe.“

Svarbus komandos, artimųjų palaikymas ir labiausiai laukiama kova

- Kokia jūsų nuomonė apie KOK turnyrus Lietuvoje? Ar jie reikalingi?

- Mano nuomonė teigiama. Gerai, kad KOK vyksta Lietuvoje. Tai puiki galimybė ir žiūrovams, kurie gali pamatyti gerą kovinių sporto šakų renginį gyvai, pabūti vienoje arenoje su įvairių šalių kovotojais, palaikyti savus. Sportininkams šie renginiai gerai tuo, kad dalyvauti juose gali tik stipriausieji Lietuvos kovotojai, o tai skatina visus rimtai treniruotis, kad būtum pakviestas. Dalyvaujant KOK turnyruose sportininkai įgyja daug patirties, jiems kovoti tenka su skirtingų mokyklų atstovais, jie išmoksta įveikti jaudulį prieš publiką ir savo palaikymo komandas. Ne paslaptis, kad daugumą mūsų kovotojų į areną ateina palaikyti šimtai draugų ir pažįstamų, prieš kuriuos niekas nenori pasirodyti blogai.

- Ar, jūsų nuomone, išskirtinis išėjimas į ringą gali pakeisti žiūrovų nuomonę apie kovotojus?

- Kiekvienas kovotojas į ringą turi eiti taip, kaip jam pačiam yra priimtina. Išėjimas negali trukdyti artėjančiai kovai, jis turi padėti sportininkui susikaupti siekiant pergalės. Vieniems kovotojams patinka teatralizuoti išėjimai, kitiems - ne. Žiūrovams patinka įdomūs išėjimai, bet svarbiausia tai, ką tas sportininkas sugeba kovodamas.

- Lydinti komanda (treneriai ir sekundantai) gali padėti nugalėti baimę, paskatinti susikaupti?

- Kaip sportininkas geba įveikti startinį jaudulį - labai individualus dalykas. Kiekvienas turi savo raminimo ir užvedimo būdus. Vieni klausosi mėgstamos muzikos, kiti medituoja, daro tam tikrus pratimus. Yra žmonių, kuriems reikia trenerio ar kito komandos nario patarimo, palaikymo. Mes turime būti tam pasiruošę, visada.

- Kas svarbiausia per minutės pertraukėles?

- Svarbiausia yra paruošti kovotoją kitam raundui, pasidalinti pastebėjimais apie kovos eigą. Aiškiai išdėstyti, ar, mūsų nuomone, reikia ką nors keisti ar ne.

- Artimiausias turnyras jau lapkričio 14-ą. Domėjotės kovų sąrašu?

- Bendras kovų sąrašas visuomet įdomus, bet labiausiai domina mano sportininko varžovas.

- Kurios kovos labiausiai laukiate?

- Aš labiausiai laukiu Martyno kovos.

- Kaip jums KOK World GP ketvertukas (Thomasas Hronas - Michalas Turinsky ir Stepanas Cirligas – Julius Mocka)?

- Ketvertukai man visuomet patinka, čia pasimato realus kovotojo pasiruošimas. Norint tapti nugalėtoju, reikia įveikti du varžovus per vieną vakarą, kas tikrai nėra lengva.

- Kiek šansų J. Mocka turi patekti į finalą? Ar gali jis laimėti GP čempiono diržą?

- Manau, apie tai geriau galėtų pasakyti jo treneris. Aš neturėjau laiko domėtis J. Mockos varžovais, bet tikiu, kad Julius turi šansą tapti GP nugalėtoju. Teko stebėti jo kovą K-1 mėgėjų pasaulio čempionate, tai susidariau nuomonę, kad jis šiuo metu tikrai geros sportinės formos.

- O kaip dėl Sergejaus Maslobojevo susitikimo su rumunu Robertu Dorinu? Kokios jūsų prognozės?

- O čia bus įdomi kova, nes apie ją abu varžovai žinojo jau prieš pusmetį. Tikiu, kad tiek vienas, tiek kitas atliko namų darbus, studijavo vienas kito vaizdo įrašus ir ruošė kovos taktikas. Plius pasimatys, kas daugiau darbo įdėjo besiruošiant šiai kovai. Prognozuoti nenoriu, ateis lapkričio 14 diena ir viską pamatysime.

- Prieš M. Jasiūno kovas nagrinėjate priešininkų pasiekimus ir techniką?

- Šiuo metu varžovo dar nežinome, todėl ruošiame savo kombinacijas, jas atidirbame. Kai varžovas taps aiškus, bandysime atidirbtas kombinacijas taikyti būtent jam.

- Ar patartumėte ir kitiems išstudijuoti būsimus ringo varžovus? Jeigu jūsų varžovas yra kovojęs ne vieną kovą ir jūs turite galimybę pamatyti nors trijų-keturių kovų įrašus – taip, analizuokite ir bandykite rasti raktą į pergalę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)