Draugiškas rungtynes šią dieną asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ organizavo kartu su viso pasaulio merginų ledo ritulio gerbėjais, kadangi visame pasaulyje šis savaitgalis buvo skirtas moterų ledo rituliui. Lietuvos ir Latvijos merginų komandos dalyvavo tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) organizuojamame projekte „Mergaičių ledo ritulio savaitgalis“, kurio metu draugiškos rungtynės buvo žaidžiamos net 29-iose šalyse. Visos dalyvavusios šalys sąlyginai buvo padalintos į dvi komandas, o oficialiame IIHF tinklapyje buvo fiksuojamas bendras visų komandų rezultatas. Lietuvės atstovavo „mėlynąją“ komandą, latvės – „baltąją“.

Nacionalinė merginų komanda rungtynes namuose pradėjo puikiai. Jau 4-ą rungtynių minutę į priekį savo komandą išvedė Ramunė Maleckienė (1:0), o 14-ą minutę po A. Šeršniovos perdavimo, persvarą padidino M. Kukanova (2:0). Tačiau latvės neketino lengvai pasiduoti ir jau pirmo kėlinio pabaigoje rezultatą sušvelnino (2:1). Antroje rungtynių dalyje iniciatyvą perėmė latvės, kurios ir pasiekė ilgai laukto revanšo. Komandos „Saga“ gretose pasižymėjo: B. Dzene (3 įvarčiai), A. Karklina (2 įvarčiai), Ž. Katakina (2 įvarčiai), I. Steimaka, I. Jansone. Draugiškas merginų susitikimas baigėsi rezultatu 2:9.

Lietuvoje moterų ledo ritulys dar tik įgauna pagreitį. Praėjusį sezoną Nacionalinės ledo ritulio lygos iniciatyva suorganizuotos trys mergaičių ledo ritulio dienos ir komandos išvyka į Latviją. Šį sezoną merginos reguliariai treniruojasi Kaune.

Komandos trenerė R. Maleckienė džiaugiasi, kad moterų ledo ritulys šalyje žengia pirmus žingsnius.

„Esu laiminga, kad po tiek metų darbo su vyrais, galiu treniruoti ir moterų ledo ritulio komandą. Merginų, norinčių žaisti ledo ritulį vis daugėja ir šiuo metu reguliariai treniruotes lanko apie 20. Dar kelios jų žaidžia ir treniruojasi kartu su berniukų komandomis vaikų ledo ritulio čempionate. Tikimės, kad ateityje jų dar daugės, tuomet didės tarpusavio konkurencija bei augs motyvacija dirbti dar daugiau. Šiuo metu komandai dar trūksta gero fizinio pasirengimo ir sunkoka dirbti, kai yra labai didelis amžiaus skirtumas (nuo 12 iki 32 metų). Tačiau su optimizmu žvelgiame į priekį bei sieksime sužaisti dar ne vienerias rungtynes prieš įvairias komandas, o galbūt ateityje ir sudalyvauti pasaulio moterų ledo ritulio čempionate (šypsosi).“

Visas merginas ir moteris, norinčias žaisti ledo ritulį kviečiame pirmadieniais nuo 20.30 val. treniruotis Kauno ledo arenoje.

Komandos sudėtis: Emilie Simonsen, Jurgita Prekevičienė, Kotryna Pauliukaitė, Emilija Mažeikaitė, Miglė Jakavičienė, Gintarė Karpavičiūtė, Živilė Drėgvaitė, Karina Tarulytė, Ula Aleksandravičiūtė, Laura Kazakevičienė, Daiva Jatkevičienė, Aleksandra Volyncevaitė, Anastasija Šeršniova, Nomeda Burneikaitė, Evelina Bankauskienė, Inga Juškienė, Ieva Marija Grinevičiūtė, Ramunė Maleckienė, Sabina Gudanec, Gabija Griniūtė, Marija Kukanova, Violeta Knašaitė.

Nacionalinę merginų komandą treniruoja vienintelė šalyje ledo ritulio trenerė ir teisėja kaunietė R. Maleckienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)