Pergalė taškais 2:1 (29:28, 29:28, 28:29) atiteko E. Stanionio varžovui. Teisėjas iš Airijos pergalę skyrė lietuviui, bet teisėjai iš Brazilijos ir Tuniso nusprendė, kad pajėgesnis buvo kinas.

„Noriu visiems padėkoti už palaikymą, tikrai jautėsi sirgalių palaikymas iš Lietuvos ir tikiuosi, kad susidomėjimas boksu mūsų šalyje vis labiau didės. Gaila, kad nepavyko pakartoti sėkmės Europos čempionate, bet sprendimus kas laimi priima teisėjai. Aš jau nebesuprantu, kokiais kriterijais vertinami boksininkai, todėl net nenoriu komentuoti teisėjų sprendimo“, – po apmaudžiai pralaimėto ketvirtfinalio sakė Europos čempionas E. Stanionis.

Emocijų po tokio teisėjų sprendimo neslėpė Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidas Bružas:

„Kova buvo laimėta. Eimantas buvo daug tikslesnis, daugiau jo smūgių pasiekė tikslą. Kinas smūgiavo daugiau, bet vos keletas smūgių į korpusą buvo tikslūs, o dauguma atsimušė į Eimanto gynybą. Už smūgius į pirštines taškais neskaičiuojami. Net nebežinai kaip treniruoti ir kokią taktiką pasirinkti, jeigu pergalė skiriama ne už tikslius smūgius, o už mosikavimą kumščiais. Čia tas pat, jeigu krepšinyje pergalė būtų skiriama ne už daugiau įmestų taškų, bet už daugiau atliktų metimų, ar futbole ne už įvarčius, o už daugiau smūgių vartų link“.

Daug diskusijų sukėlė ir kino Wei Liu pergalė aštuntfinalyje 3:0 (29:28, 29:28, 29:28) prieš Mongolijos boksininką Tuvšinbatą Byambą. Kovą stebėję kitų šalių treneriai įžvelgė mongolo pranašumą, tačiau teisėjai pergalę netikėtai skyrė kinui. Beje, tame aštuntfinalyje, kaip ir ketvirtfinalio kovoje su E. Stanioniu, teisėjavo tas pats teisėjas iš Tuniso Hichemas Menchaoui, kuris abiejose kovose palaikė Wei Liu.

„Gali atrodyti, kad mes dažnai skundžiamės teisėjavimu, bet po šių metų Europos čempionato, kuriame teisėjavimas buvo aukšto lygio, teisėjams priekaištų nebuvo. Tačiau pasaulio čempionate kovojama dėl olimpinių kelialapių, todėl pergalių vertė – daug didesnė. Didelės šalys, tokios kaip Kinija, turi didelę įtaką, skiria didžiules lėšas sportui ir siekia kuo daugiau olimpinių kelialapių, todėl kenčiame mes, mažų šalių atstovai“, – teigė V. Bružas.

Į svorio kategorijos iki 69 kg pusfinalius patekę boksininkai užsitikrino ir kelialapius į kitų metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, nes į pusfinalį patekęs Maroko boksininkas Mohamedas Rabii kelialapį jau anksčiau iškovojo AIBA profesionalioje WSB lygoje.

Be medalių pasaulio čempionate likę Lietuvos boksininkai kovą dėl olimpinių kelialapių tęs kitais metais. E. Stanionis ir Evaldas Petrauskas kovos AIBA organizuojamoje profesionalų APB lygoje, be to vyks olimpiniai atrankos turnyrai Turkijoje ir Azerbaidžane.

Lietuvio kovos pradžia nuo 1:19:00 val.:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)