Rusijos mieste Chabarovske surengtame KWU (Pasaulio kiokušin sąjunga) organizacijos pasaulio čempionate B. Gustaitytė svorio kategorijoje virš 70 kg iškovojo sidabro apdovanojimą, o A. Grevas svorio kategorijoje iki 80 kg buvo trečias.

21-erių metų vilnietę B. Gustaitytę klube „Budora“ treniruoja buvęs pasaulio vicečempionas, vienas tituluočiausių visų laikų Lietuvos kiokušin karatė sportininkų Donatas Imbras. 20-metis kaunietis A. Grevas sportuoja Kauno klube „Kariai“ pas vieną geriausių Lietuvos trenerių Gediminą Varkalą.

„Viskas buvo gerai, esu viskuo patenkinta, - po varžybų kalbėjo B. Gustaitytė. - Čempionatas surengtas labai gerai, o labiausiai patiko palaikymas. Ne vietinių, o mūsiškių - lietuvių. Kai kovojau su japone, mūsų komanda net sugebėjo perrėkti japonų sirgalius.“

Turnyro pusfinalyje B. Gustaitytė po 3 kėlinių kovos palaužė Japonijos atstovę Yoko Fukuharą, bet finale turėjo pripažinti Rusijos sportininkės Tatjanos Gendik pranašumą. Specialistų nuomone, mūsiškė pralaimėjimo nebuvo verta, tačiau viską nulėmė didesnis teisėjų palankumas šeimininkų atstovei.

„Tikėjausi pratęsimo, bet nusivylimo nėra. Žinojau, kad tokia situacija gali nutikti, teisėjai dažnai būna palankesni šeimininkams. Gal ir pati per mažai padariau, - savikritiškai kalbėjo sportininkė. - Žinojau, kad negaliu leisti jai būti geresnei bent kažkiek laiko. 2 su puse minutės aš dominavau, o ji taupėsi. Paskutines 30 sek. ji pradėjo dirbti nesustodama, o aš toliau kovojau savo ritmu. Gal reikėjo ir man pridėti? Pavargusi tikrai nesijaučiau, jėgų užteko. Tačiau pasikartosiu, kad nusivylimo nejaučiu.“

A. Grevas trečiąja vieta taip pat nėra nusivylęs, nors turėjo vilčių iškovoti čempiono titulą. Kelią į finalą mūsiškiui pusfinalyje užkirto būsimasis čempionas kazachas Merey Sujunovu. Nė vienam sportininkui kovoje nepavyko atlikti taškais vertinamų veiksmų, tačiau teisėjai vis dėlto pergalę vienbalsiai skyrė lietuvio varžovui.

„Buvau pasirengęs labai gerai. Taip, kad būčiau pirmas. Deja, pritrūko laiko aklimatizacijai. Kai reikėjo eiti kovoti, Lietuvoje buvo naktis, todėl labai norėjau miego. Tikrai galėjau iš savęs išspausti daugiau, bet dėl laiko skirtumo negalėjau parodyti visko, ką galiu, - pasakojo sportininkas. - Be to, jau kovos pradžioje varžovas man 3 kartus pataikė į prieš tai traumuotą koją. Vėliau sugebėjau ją apginti, bet trauma labai jautėsi ir trukdė kovoti.“

B. Gustaitytė su laiko skirtumo lemiamais sunkumais susidūrė ne taip skaudžiai, jai teko kovoti vėliau nei kolegai.

„Man sunkiausia buvo laukti kovos. Kai reikėjo eiti kovoti, Lietuvoje žmonės jau kėlėsi, tad ir man buvo lengviau“, - šypsojosi sportininkė.

Abu pasaulio čempionato prizininkai, anksčiau tapę Europos jaunių ir jaunimo čempionais, iškovotus medalius vadina kol kas didžiausiomis savo dar trumpos sportinės karjeros pergalėmis.

„Kiek žinau, kazachas, kuriam pralaimėjau, yra daug kovojęs su labai garsiais sportininkais, turi daug patirties. Jis buvo vienas stipriausių varžovų, su kuriais man kol kas yra tekę susitikti. Trečiąją vieta čempionate esu patenkintas, man tai kol kas didžiausias laimėjimas“, - tvirtino A. Grevas.

„Šis laimėjimas - didžiausias, bet ne paskutinis“, - įsitikinusi B. Gustaitytė.

Pergalių, neabejotinai, dar bus. O didžiausia abiejų prizininkų svajonė - ta pati. Nugalėti kas ketverius metus Tokijuje rengiamame pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionate.

„Išvykti į pasaulio čempionatą ir pirmą kartą finale nugalėti japoną“, - kalbėdamas apie svajonę kuklintis neketino A. Grevas.

Šiais metais vyksiančiame prestižiniame čempionate jaunieji karatistai dar nedalyvaus. Jų laukia kiti iššūkiai.

„Po poros savaičių dalyvausime Olandijos atvirajame čempionate, o po to laukia Europos jaunimo čempionatas Lenkijoje“, - planus pristatė B. Gustaitytė.

Pasaulio čempionate taip pat dalyvavo Skaistė Venckutė, Jonas Eimontas, Andrius Miseckas ir Justinas Šapoka.

Spalio 31 – lapkričio 1 dienomis Japonijoje vyksiančiame absoliučios svorio kategorijos pasaulio čempionate Lietuvai atstovaus Inga Mikštaitė, Diana Mačiūtė, Rita Pivoriūnaitė, Rūta Brazdžionytė, Nora Vaznelytė, Diana Balsytė, Gabija Gudeliauskaitė, Vytautas Cėpla, Valdemaras Gudauskas, Andrius Draugelis, Eventas Gužauskas, Edgardas Sečinskis, Kęstutis Radvila, Juras Sokolovas, Antanas Klibavičius, Justinas Kvietka ir Lukas Kubilius.

Visi KWU pasaulio čempionato prizininkai:

Vyrai

60 kg

1. Arturas Arušanianas (Armėnija)
2. Vitalijsu Čechas (Kazachstanas)
3. Genki Takahashi (Japonija)
3. Leonas Lundreaganas (D. Britanija)

65 kg

1. Marselis Mansurovas (Rusija)
2. Khezri Behzadas (Iranas)
3. Tadashi Takayama (Japonija)
3. Jerkebulanas Beisembajevas (Kazachstanas)

70 kg

1. Toshihide Iwasawa (Japonija)
2. Georgis Lotarovas (Bulgarija)
3. Hojatas Samehzada (Afganistanas)
3. Taichi Sonohara (Japonija)

75 kg

1. Tsuyoshi Midori (Japonija)
2. Svetoslavas Erenkovas (Rusija)
3. Carlosas Escribano Preciadosas (Ispanija)
3. Dejanas Bratkovas (Bulgaria)

80 kg

1. Merey Suyunovas (Kazachstanas)
2. Kinoshita Takeaki (Japonija)
3. Arnoldas Grevas (Lietuva)
3. Jonas Rosinas (Švedija)

85 kg

1. Igoris Riadnovas (Rusija)
2. Aleksandras Komanovas (Bulgarija)
3. Shahyari Farshadas (Iranas)
3. Dmitrijus Fiodorovas (Kazachstanas)

90 kg

1. Lebo Emanuelis (Austrija)
2. Andrejus Uleščenka (Rusija)
3. Pablo Estensoro Astigarraga (Ispanija)
3. Khandani Bahmanas (Iranas)

95 kg

1. Nikolajus Maslenikovas (Rusija)
2. Shoki Shimizu (Japonija)
3. Ilia Ilinas (Vokietija)
3. Roelis Noordmanas (Olandija)

95+ kg

1. Vasilijus Samadurovas (Rusija)
2. Daneshfar Amirhosseinas (Iranas)
3. Cristianas Garcia Contreras (Ispanija)
3. Hristo Georgievas (Bulgarija)

Moterys

55 kg

1. Stanislava Boičeva (Bulgarija)
2. Anna Virabijan (Rusija)
3. Aleksandra Lesniewska (Lenkija)
3. Violeta Litovska (Bulgarija)

60 kg

1. Guzel Fattakhova (Rusija)
2. Emma Markwell (D. Britanija)
3. Yuki Yamamoto (Japonija)
3. Sandra Van Ham (Olandija)

65 kg

1. Anželika Sabajeva (Rusija)
2. Diana Santerj Peres (Ispanija)
3. Aneta Meškauskienė (Airija)
3. Lisa Marie Heath (D. Britanija)

70 kg

1. Irina Kriaževa (Rusija)
2. Rika Hasegawa (Japonija)
3. Kirsten Galatius Smith (D. Britanija)
3. Aelita Aleksejeva (Kazachstanas)

70+ kg

1. Tatjana Gendik (Rusija)
2. Brigita Gustaitytė (Lietuva)
3. Yoko Fukuhara (Japonija)
3. Aurore Chatagnier (Prancūzija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)