Dėl sėkmingų burtų į antrą etapą iškart patekęs olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas (svorio kategorija iki 64 kg), kovas pasaulio čempionate pradės ketvirtadienį.

Pirmadienio vakarą Lietuvos boksininkai bei treneriai Vidas Bružas ir Vladimiras Bajevas dalyvavo pasaulio čempionato atidarymo ceremonijoje „Ali Bin Hamad Al Attiyah“ arenoje, talpinančioje beveik 8 tūkst. žiūrovų. Dohoje tai jau antras svarbus sporto renginys šiais metais, čia jau vyko pasaulio vyrų rankinio čempionatas.

„Atidarymo ceremonija – įspūdinga. Buvo prisiminti istoriniai momentai, rengėjai labai gražiai sujungė šokius su bokso elementais, nieko panašaus iki šiol dar neteko matyti. Organizatoriai žadėjo geriausią pasaulio čempionatą per visą istoriją, bent kol kas jų pažadai pildosi. Organizacija ir sąlygos puikios, niekas nevėluoja“, – įspūdžiais iš pasaulio čempionato dalijosi Europos čempionas E. Stanionis.

Vienintelis minusas, kad nuo viešbučio iki arenos tenka gan ilgokai važiuoti. Bet mes daugiau treniravomės lauke, nes čia labai karšta – kepina 40 ir daugiau laipsnių karštis, todėl ir reikiamą svorį labai lengva palaikyti, nes vos pradėjus treniruotę jau žliaugia prakaitas“.

Tarptautinės bokso asociacijos AIBA geriausiu rugpjūčio mėnesio pasaulio boksininku išrinktas E. Stanionis sulaukė išskirtinio dėmesio. Po burtų traukimo, oficialioje AIBA interneto svetainėje skelbiamas vienintelio iš visų dalyvių Europos čempiono komentaras.

Pasaulio čempionate dėl medalių ir 23 kelialapių į kitų metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes kovos 260 boksininkų iš 74 šalių. Į pasaulio čempionatą sportininkai pateko po savo žemynuose vykusių čempionatų. Europa delegavo 94 boksininkus, Azija – 66, Šiaurės ir Pietų Amerikos žemynai – 51, Afrika – 32, Okeanija – 17.

Didžiausią delegaciją į Dohą atsivežė tituluočiausia bokso šalis – Kuba, jai atstovaus 10 boksininkų, po vieną kiekvienoje svorio kategorijoje. Po 9 boksininkus yra Ukrainos, Uzbekijos ir Australijos komandose, po 8 atvyko iš Didžiosios Britanijos, Azerbaidžano, Kazachstano, Maroko ir Venesuelos.

Iš Lietuvos kaimynių, didžiausią komandą su 7 boksininkais turės Rusija, Baltarusijai atstovaus 4 boksininkai, Lietuvai ir Lenkijai po 3 sportininkus, Latvijai vienas, estai kelialapių į pasaulio čempionatą neiškovojo.

Pasaulio čempionatą transliuos net 112 valstybių televizijos, boksininkų kovas iš Dohos pamatys pusė milijardo televizijos žiūrovų.

Pasaulio bokso čempionatas rengiamas jau 18 kartą. Pirmą kartą jis vyko 1974 metais Kubos sostinėje Havanoje. Pradžioje čempionatas buvo rengiamas kas ketverius metus, o nuo 1989 metų vyksta kas dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)