Burtai lėmė, kad 2012 metų Londono olimpiados ir šių metų Europos čempionato prizininkas iškart pateko į antrą ratą, tarp šešiolikos geriausių. Aštuntfinalyje E. Petrauskas susitiks su ukrainiečio Viktoro Petrovo ir Puerto Riko atstovo Danielito Zorrillos De La Rosos kovos nugalėtoju.

Svorio kategorijoje iki 69 kg pasaulio čempionatų debiutantas Eimantas Stanionis pirmoje kovoje trečiadienį susitiks su airiu Adamu Nolanu. Tarptautinės bokso asociacijos AIBA reitinge Europos čempionas E. Stanionis užima 13-ą vietą, o A. Nolanas – 39-ą.

Šių metų Europos čempionate A. Nolanas iškovojo dvi pergales, tarp jų prieš čempionato favoritu laikytą rusą Radžabą Butajevą. Airį ketvirtfinalyje sustabdė iki finalo prasibrovęs baltarusis Pavelas Kostrominas. 2012 metų Londono olimpiados dalyvis A. Nolanas praėjusiame 2013 metų pasaulio čempionate Almatoje (Kazachstanas) pralaimėjo pirmą kovą.

„Eimantas su airiu iki šiol ringe nebuvo susitikęs. Stiprios Eimanto pusės – gera gynyba ir greitis, jis turės visą kovą dirbti „pirmu numeriu“, reiks būti aktyviam, spausti varžovą prie virvių, kovoti artimoje distancijoje, nes varžovas yra aukštesnis ir gan nepatogus.

Laukia atkakli kova, bet kitokių pasaulio čempionate ir neverta tikėtis. Čia susirinko geriausi pasaulio boksininkai, kurie įveikė sunkias atrankas savo žemynuose“, - po burtų traukimo ceremonijos sakė Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidas Bružas.

Svorio kategorijoje virš 91 kg pasaulio čempionate debiutuosiantis Mantas Valavičius trečiadienį susikaus su turku Ali Erenu Demirezenu. AIBA reitinge lietuvis užima 28-ą vietą, turkas yra keturiomis pozicijomis žemiau.

Šių metų Europos čempionate A. Demirezenas pateko į ketvirtfinalį, kur pralaimėjo vėliau sidabrą iškovojusiam vokiečiui Florianui Schulzui. Iki ketvirtfinalio turkas nukeliavo ir Europos žaidynėse Baku, o praėjusiame pasaulio čempionate pralaimėjo pirmą kovą.

„Mantui teko stiprus ir patyręs varžovas. Ne kartą jį matėme įvairiuose turnyruose, bet jiems susitikti ringe dar neteko. Turkas – daug atakuojantis, visą kovą iniciatyvą stengiasi laikyti savo rankose. Mantui reiks pranokti varžovą protu, reiks būti gudresniam už turką, nes varžovas fiziškai galingas ir daug atakuojantis“, - sakė V. Bružas.

Svorio kategorijose iki 64 ir 69 kg kovos 27 boksininkai, svorio kategorijoje virš 91 kg čempionate varžysis 24 boksininkai. Iš viso pasaulio čempionate dėl medalių ir olimpinių kelialapių kovos 260 boksininkų iš 74 šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)