Lietuviai dalyvaus šešių sporto šakų varžybose - dziudo, krepšinio, lengvosios atletikos, plaukimo, sunkiosios atletikos ir tinklinio. Krepšinio varžybose dalyvaus trys Lietuvos vyrų ir dvi moterų komandos, o tinklinio turnyre žais viena mūsų šalies vyrų komanda.

Barselonos olimpinių žaidynių disko metimo čempionas 55-erių metų R. Ubartas rungtyniaus krepšinio varžybose. Kartu su juo komandoje žais ir buvęs Vilniaus „Statybos“ krepšinio klubo žaidėjas, Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) prezidentas Vytenis Urba. Lengvosios atletikos varžybų rutulio stūmimo rungtyje jėgas dalyvaus Atlantos ir Sidnėjaus olimpinių žaidynių dalyvis Saulius Kleiza.

„Mūsų meistrai iš Europos ir pasaulio žaidynių visada grįžta su daugybe medalių. Tikimės, kad taip bus ir šį kartą. Bet ne medaliai yra svarbiausia. Labiausiai džiugina tai, kad buvę sportininkai tokiame renginyje turi galimybę sutikti varžovus, su kuriais kažkada kovojo pasaulio ar Europos čempionatuose - atnaujinami ryšiai, užsimezga naujos draugystės“, - sakė 34 sporto klubus vienijančios Lietuvos sporto meistrų asociacijos „Penki žiedai“ viceprezidentė Danutė Ivašauskienė. - Mūsų sporto meistrai prieš žaidynes buvo aprūpinti „Hummel“ sportiniais kostiumais ir „Nike“ sportiniais bateliais. Už paramą esame labai dėkingi Kūno kultūros ir sporto departamentui bei Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui.“

Žaidynėse Nicoje dalyvaus apie 6500 sporto meistrų. Jie išmėgins jėgas 27-ių sporto šakų varžybose. Pirmos Europos sporto meistrų žaidynės vyko 2008 metais Švedijoje, o antros 2011 metais - Italijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)