Nors dar nėra visai baigtas pirmas ratas, tačiau jau vyksta antras turas. Pagal abipusį susitarimą jų rezultatai bus įskaityti įvykus Baltarusijos čempionato tarpusavio kovoms. Kaimynės pirmą įsiskolinimą likviduos nuo spalio vidurio iki lapkričio pradžios.

Pirmą turo dieną Garliavos rankininkės susitiko su „BNTU-BelAZ“, o kaunietės su HC „Gomel“ komandomis ir abu susitikimai pasibaigė svečių pergalėmis.

Rungtynės tarp HC „Garliavos SM-CASCADOS“ ir Minsko „BNTU-BelAZ“ ekipų baigėsi viešnių pergale rezultatu 32:37 (20:21).

Mūsiškių gretose rezultatyviausios buvo Diana Šatkauskaitė (9 įv.), Kamilė Bušaitė ir Laima Bernatavičiūtė (po 6).

Varžovių komandoje taikliausios buvo Jekaterina Silickaja (8 įv.), Natalija Danšina (5), Anastasija Lobač ir Valerija Gutova (po 4).

Dvikova tarp „ACME-Žalgirio“ ir HC „Gomel“ komandų baigėsi 24:27 (13:13) varžovių naudai.

Šeimininkių ekipoje pasižymėjo Gabija Vidūnaitė (7/3 įv.), Dovilė Ilčiukaitė (4), Brigita Ivanauskaitė (3).

HC „Gomel“ kolektyve tikslumu išsiskyrė Viktorija Šamanovskaja (6 įv.), Oksana Artamonova (5), Irina Dronova ir Ana Redka (po 4).

Garliavos ir Minsko komandų rungtynės vyko apylygiai ir abi ekipos kovėsi įtempusios visas jėgas. Tiesa, nežymų pranašumą beveik visą laiką turėjo Baltarusijos čempionės, bet garliavietės nuolatos joms kvėpavo į nugarą ir neleido lengvai kontroliuoti rungtynių eigą.

Į varžovių spurtą rungtynių pradžioje (1:5) Kauno rajono atstovės tuo pačiu atsakė po penkių minučių (7:7) ir kėlinys baigėsi tik minimalia (20:21) „BNTU-BelAZ“ komandos persvara.

Antroje rungtynių pusėje irgi vyko atkakli kova ir nervų karas. Visi viešnių mėginimai kuo toliau pabėgti nuo nuožmiai besigrumiančių garliaviečių baigdavosi nesėkme. Jau atrodė, kad „BNTU-BelAZ“ ekipa galiausiai negrįžtamai nutols (21:25), bet tuoj pat tapo (24:25 ir 29:30). Visgi varžovės, turėdamos ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį ir galėdamos laisviau manipuliuoti visa sudėtimi, per paskutines penkias dvikovos minutes atitrūko ir laimėjo penkių įvarčių skirtumu 32:37.

Įpusėjus antram kėliniui buvo sunku tikėtis, kad žalgirietėms taip nesėkmingai susiklostys antra šio kėlinio dalis dvikovoje su Gomelio komanda. Jos per pirmas dešimt minučių buvo susikrovusios net 5 įvarčių pranašumą ir po lygios pirmos dvikovos pusės užtikrintai pirmavo (14:19).

Matyt kaunietes ta įgyta persvara kiek nuramino, tačiau greitai suskambo pavojaus signalas - nerealizuoti du iš eilės 7 metrų baudiniai. Nuo to momento ir prasidėjo „ACME-Žalgirio“ rankininkių bėdos – užstrigo ritmingai veikęs variklis. Dabar darniau pradėjo rungtyniauti HC „Gomel“ sportininkės, kurios per penkiolika minučių pelnė net dešimt įvarčių, kai mūsiškėms leido įmesti tik keturis. Skaudus pralaimėjimas 24:27 (13:13).

Ši nesėkmė mūsiškes išstūmė iš turnyro lentelės pirmos pozicijos. Jų vietą užėmė „BNTU-BelAZ“ komanda, kuri kaip „ACME-Žalgiris“ turi šešis taškus, bet yra laimėjusi tarpusavio mačą.

Šeštadienį HC „Garliava“ grumsis su HC „Gomel“ ekipa, o „ACME-Žalgiris“ - su „Gorodničanka“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją