„Nepaisant to, kad mūsų maratonai skaičiuoja antrą dešimtmetį, tačiau nesitikėjome, kad kiekviename iš penkių etapų dalyvių skaičius viršytų tūkstantį – tai masiškiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje. Mus tai džiugina ir įpareigoja stengtis dar labiau“, - apie pavykusį sezoną kalbėjo visuose etapuose pats pedalus mynęs pagrindinis renginio organizatorius Arūnas Daugirdas.

2015–i maratonininkams įsiminė ir tuo, kad šiemet labai išaugo jaunimo ir laisvalaikio grupės dalyvių skaičius.

„Galime pažiūrėti plačiau. Ne tik į mūsų lenktynes. Važinėjantys automobiliais gal to ir nepastebi, bet kadangi aš į darbą važiuoju dviračiu, tai labai gerai matau, kiek žmonių dviračių takuose. Tai tik parodo, koks dviratis yra svarbus šių dienų žmogui. Kalbant apie mūsų renginį, tai kiekviename etape užsiregistruoja vis daugiau jaunimo. Vadinasi, dar ne visiems jauniems žmonėms reikia tik kompiuterių. Mus tai iš tikro labai džiugina“, - teigė A. Daugirdas.

Paskutinis etapas, kaip įprasta, bus surengtas Anykščių atnaujintoje trasoje, kurioje laisvalaikio grupės dalyviai privalės įveikti per 22 kilometrus. Mėgėjams – dvigubai ilgesnė distancija, profesionalams – trigubai.

„Profesionalų mes turime ne tiek ir daug, tad didžiąja dalimi visas mūsų darbas yra skirtas mėgėjams. Kitaip tariant, dirbame profesionaliai... mėgėjams“, - šypsojosi šventės organizatorius.

Dviračių maratonų taurės rengėjai, kaip ir prieš keturiolika metų, taip ir dabar kelia sau tikslą – priversti žmones tapti aktyvesnius bei padėti jiems tobulėti kartu su dviračiu.

„Mūsų taurės stiprybė yra ta, kad apie 90 procentų nors kartą įveikusių maratoną dalyvių grįžta ir kitam važiavimui. Jei netikite, išbandykite save sekmadienį“, - kalbėjo A. Daugirdas.

Anykščių etape paaiškės ir šio sezono nugalėtojai asmeninėse ir komandų įskaitose. Vyrų įskaitoje kol kas pirmauja Eimantas Gudiškis, kuris vos 8-iais taškais lenkia Martyną Utkiną ir 20-čia taškų – Justą Klimavičių.

Moterų įskaitoje kol kas didžiule persvara visas varžoves lenkia Silvija Latožaitė. Jei neatsitiks didžiulio siurprizo, ji čempionės soste pakeis dvejus metus karaliavusią, motinystės atostogų išėjusią Tatjaną Kaliakiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)