„Norisi išvengti klaidų. Kadangi toks renginys pirmas istorijoje, tai natūralu, kad ima šioks toks jaudulys. Žvelgiant iš kitos pusės, atlikome labai didelį darbą, todėl, organizacine prasme, tikimės tobulo čempionato“, - sakė tarptautinės graplingo federacijos prezidentu išrinktas Kęstutis Smirnovas.

„Iki šiol nebuvo jėgos, kuri mus vienytų. Baltarusiai dirbo sau, lenkai sau, lietuviai sau. Mes pirmi ėmėmės rengti Europos taurės turnyrus, mūsų sprendimu buvo sugalvotas Europos čempionatas. Gal todėl manimi pasitikėjo, gal todėl mane ir išrinko“, - pasakojo prieš keletą metų sportininko karjerą baigęs K. Smirnovas.

Europos čempionate dėl diržų sportininkai varžysis jaunių (U-17), jaunimo (U-19), suaugusių ir veteranų amžiaus grupėse.

„Iš pradžių, kaip įprasta, sportininkai varžysis savo svorio kategorijose. O vėliau, geriausi, nepriklausomai nuo svorio, kovos dėl absoliutaus nugalėtojo vardo“, - kalbėjo buvusi bušido žvaigždė.

Tarp daugiau nei šimto čempionato dalyvių, pusė sudarys atstovai iš Lietuvos. Likusi pusė bus iš: Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos, Alžyro (svečių teisėmis), Rusijos ir Austrijos.

„Ruošiamės labai rimtai Europos pirmenybėms. Šiek tiek tą pasiruošimą trukdo tai, kad nežinome varžovų pajėgumo. Aišku, lenkų imtynininkų mokykla yra labai stipri, todėl jų sportininkai gali mums pridaryti problemų. Dėl kitų šalių sunku kažką pasakyti“, - kalbėjo Lietuvos graplingo rinktinės treneris Ričardas Piepolis.

Europos graplingo čempionatas Garliavos sporto centre įvyks jau šį šeštadienį 12–18 valandomis. Įėjimas žiūrovams nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)